Košarkaš i fudbalski golman ulaze u ring (FOTO)

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Srpski košarkaš Darko Miličić odlučio je da postane kik-bokser i u decembru bi trebalo da ima svoj prvi meč.

Istovremeno je njemački golman Tim Vize najavio prelazak iz fudbalskih voda u kečere.

Miličić, drugi pik sa NBA drafta 2003, već dvije godine nema klub i posljednjih mjeseci se ozbiljno posvetio treniranju kik-boksa.

Miličić bi u srijedu trebalo da postane promoter Svjetske kik-boks asocijacije (WAKO), a na konferenciji za štampu, osim potpisivanja ugovora, biće najavljen i njegov prvi kik-boks meč.

Dvadesetdevetogodišnji košarkaš je profesionalnu karijeru počeo u Hemofarmu, u kojem se zadržao dvije sezone, da bi se 2003, poslije drafta, na kojem je ispred njega bio samo Lebron Džejms, preselio u NBA ligu.

U najjačoj ligi svijeta debitovao je za Detroit Pistonse, s kojima je u svojoj prvoj sezoni osvojio šampionski prsten. U Pistonsima je ostao tri sezone, a potom je branio boje Orlando Medžika, Memfis Grizlisa, Njujork Niksa, Minesota Timbervulfsa i Boston Seltiksa. Bez kluba je od ljeta 2012.

tim_vize

Otkako je van fudbalskih zbivanja nekadašnji golman Verdera, Hofenhajma bacio se na bodi-bilding i njegova silueta se, zahvaljujući nabujalim mišićima, skoro udvostručila. Ima i novu strast – rvanje – i želi da postane kečer.

“Rvanje je jako popularan sport u SAD. Zašto ne”, tako on odgovara na pitanje o tome zašto je odlučio da se počne profesionalno baviti ovim “sportom”.

Vize je otkrio da je dobio službenu ponudu WWE-a (World Wrestling Entertainment) i da je pshički i fizički spreman za nove izazove. On je na društvenim mrežama objavljivao fotografije mišića. Obim bicepsa ili grudne muskulature rastao je impresivnom brzinom. Ne tako davno imao je 90 kilograma, a danas ima 115 kg.

“To nije sve! Ja radim na svom cilju, a to je 125 kilograma”, izjavio je Vize, a njegovi obožavaoci već mu smišljaju kečersko ime.

“The Green Keeper” je asocijacija na boju njegovog bivšeg kluba Verdera, a neko je predložio i “Rambo sa gelom u kosi”.

Vizea i dalje ima važeći ugovor sa Hofenhajmom do 2016, ali on kaže da je završio sa fudbalskim terenom.

“Ja nisam sanjar već realista. Mislim da su najbolje godine iza mene i da više neću igrati fudbal kao profesionalac”, izjavio je nedavno.