Mirsad Terzić cilja na 3 krune

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Mirsad Terzić, rukometaš mađarskog šampiona MKB Vesprema i reprezentacije BiH, poptpuno se oporavio nakon operacije ligamenata skočnog zgloba i kaže da ove sezone ima visoke ambicije.

Postoperativni period je tekao po planu, čak i bolje od očekivanog, pa je Terzić već odigrao nekoliko utakmica ove sezone u SEHA ligi, u kojoj je njegov klub novajlija.

“Super se osjećam i ne osjetim nikakve velike posljedice. Oporavak nakon operacije išao je odlično, pa sam odlučio ranije početi sa treninzima. Iako je trebalo postepeno da radim od početka priprema Vesprema, radim istim tempom kao i svi ostali igrači. Jednostavno, ne mogu drugačije; osjetio sam da mogu i odmah sam počeo trenirati. Doktor mi je rekao da je sve u redu, ali da ću dosta dugo imati neki neugodan osjećaj. Nije nikakva strašna bol i nešto što je nepodnošljivo”, kaže Terzić, a prenose Nezavisne novine.

Ambicije Vesprema svake sezone su visoke, pa je tako i ove. Klub želi osvojiti naslov šampiona Mađarske, SEHA lige, ali i Evrope.

“Iskreno govoreći, Vesprem ove sezone puca na osvajanje Lige šampiona, tako da je realno da idemo i na titulu u SEHA ligi i u Mađarskoj. Prošle godine fajnal for Lige šampiona bio je za nas nešto novo i nismo se najbolji snašli; ove želimo otići korak dalje. Sa druge strane, SEHA liga je jedno potpuno novo iskustvo za nas. Koristiće nam utakmice sa timovima kakvi su Vardar, Metalurg, Tatran Prešov ili Meškov. To su ekipe koje su dosta jače od mađarskih, izuzimajući Pik Seged”, priča Terzić.

U Ligi šampiona Vesprem se nalazi u Grupi C sa Rajn-Nekar Levenom, Monpelijeom, Vardarom, Celjem i Čehovskim medvedima. Neće biti lako, ali je Terzićev tim favorit za prvo mjesto.

“Grupa jeste teška, ali ako budemo na našem nivou, nećemo imati problema. Imamo odličan tim. Istina, trenutno imamo problema sa povredama, ali nadamo se da će biti bolje u nastavku sezone. Nema nikakvog negativnog pritiska da se nešto mora po svaku cijenu. U klubu vlada veoma pozitivna atmosfera i optimizam, a mislim da ima razloga za to”, jasan je Terzić.

Nakon niza godina i velikog broja pokušaja da se sa reprezentacijom domogne velikog takmičenja, konačno bi na Svjetsom prvenstvu trebalo da ostvari tu svoju igračku ambiciju. No, prethodno idu dvije važne utakmice kvalifikacija za EURO 2016. sa Bjelorusijom i Danskom.

“Reprezentacija je napravila nešto što je bilo pitanje vremena. Izbacili smo Island i zaslužili da konačno zaigramo na velikoj sceni. Ima vremena do SP, a prvo moramo potvrditi kvalitet u utakmicama sa Bjelorusima i Dancima. Igrači su toliko željni dobrog rezultata tako da nema govora o tome hoćemo li kalkulisati ili ne. Svi jedva čekamo da izađemo na megdan Bjelorusiji. Imamo dobru podlogu da nastavimo sa dobrim rezultatima, a i ostale reprezentacije nas sada gledaju drugačije. Stvorena je dosta pozitivnija slika o nama u svijetu i sada to treba da iskoristimo”, zaključuje iskusni Terzić.