Murinjo brani Kasiljasa

[dropcap]LONDON[/dropcap] Aktuelni trener Čelzija Žoze Murinjo stao je u odbranu golmana Španije Ikera Kasiljasa, iako s njim nije ostao u dobrim odnosima kada je napuštao klupu Real Madrida.

Tokom boravka na klupi Real Madrida Murinjo je, do tada neprikosnovenog Kasiljasa, premjestio na klupu, što se Špancu nije svidjelo. Poslije toga nisu bili u dobrim odnosima, ali je Portugalac stao u odbranu Kasiljasa nakon što je ovaj primio 5 golova u prvom meču Mundijala protiv Holandije. On tada nije imao najbolje intervencije, što je pokrenulo priču da li selektor “crvene furije” Visente del Boske treba da ga ostavi na klupi i u prvih 11 stavi Davida de Heu.

“Ne bih stavio Ikera na klupu u sljedećoj utakmici. Pozicija golmana je veoma specifična i nisam za to da on bude promijenjen samo zbog jednog meča. Mislim da bi golman trebalo da bude zamijenjen zbog loše forme, kada pokaže znake da se ne osjeća dobro, da nema samopouzdanje, stabilnost. Kasiljas je uradio velike stvari za Španiju. On je golman kojem je potrebno povjerenje trenera. Jedna loša utakmica, za mene, nije dovoljan razlog da golman sjedne na klupu”, kazao je Murinjo.

Sljedeći meč na Mundijalu Španci igraju večeras protiv Čilea u Rio de Žaneiru.