Milan Gurović: Tenzije vode košarku u ponor

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Proslavljeni srpski košarkaš Milan Gurović izjavio je da dešavanja u finalu plej-ofa prvenstva Srbije loše utiču na srpsku košarku i vode u ponor.

“Kazne, suspenzije, prazne tribine… Užas. To je jedino što mogu da kažem posle svih dešavanja u dosadašnjem toku finala plej-ofa prvenstva Srbije. Dosta dugo su tenzije na parketu i oko njega koje ne vode nigde. Jednostavno, neke stvari moraju da se promene. Ne bih sada ulazio u to šta bi trebalo uraditi jer sam trener, a ne rukovodilac, tako da ne želim predlagati šta je dalje činiti. Mada, do promena mora doći hitno”, izjavio je Gurović, koji je nekoliko godina branio boje Crvene zvezde, ali je jednu sezonu proveo i u taboru ljutog rivala Partizana.

Prema njegovim riječima, jako je loše za Srbiju što niko od njenih klubova kroz takmičenje u ABA ligi nije izborio nastup u Evroligi, piše Glas Srpske.

“To je jako loše za našu košarku. Doduše, još ne možemo reći da Zvezda neće igrati jer je očekuju kvalifikacije, mada dosta toga zavisi i od Cibone koja nije definitivno odlučila da li će igrati ili neće. Lično bih voleo da Zvezda igra Evroligu bez kvalifikacija”, rekao je Gurović.

Od iduće sezone novi član regionalnog takmičenja biće i Levski iz Sofije, čime se broj država u Jadranskoj ligi proširio na osam.

“Sigurno je da će njihov ulazak podići nivo kvaliteta jer znam da stvaraju moćnu ekipu. Samim tim i ostali će morati da se dodatno pojačaju da bi ostvarili neke svoje rezultate”, kazao je Gurović.

Novi selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je prije nekoliko dana saopštio širi spisak košarkaša na kojem se nalazi 29 igrača koji će konkurisati za Svjetsko prvenstvo u Španiji.

“Na spisku nema posebnih iznenađenja osim nekoliko momaka, poput Dejana Kravića iz Teksas Teka i Stefana Pena iz Barselone, koji su nama mala nepoznanica. Verujem da su oni svojim dobrim partijama zaslužili da dobiju poziv na širi spisak. Takođe, verujem u Đorđevića i njegov izbor. Mislim da on može sa ovom ekipom da napravi dobar rezultat na Svetskom prvenstvu u Španiji”, istakao je Gurović.

On je ocijenio da bi svaka medalja predstavljala ogroman uspjeh.

“Poslednjih 15-20 godina navikli smo naš narod na medalje tako da oni uvek od košarkaša očekuju zlato. Međutim, moramo prihvatiti činjenicu da su se vremena promenila, da ima mnogo jakih reprezentacija, tako da bi sada svaka medalja bila veliki uspeh za nas”, zaključio je Gurović za Glas Srpske.