Metaloplatika poražena u finalu Čelendž kupa

[dropcap]PARTILE[/dropcap] Rukometaši šabačke Metaloplastike nisu uspjeli da osvoje trofej Čelendž kupa pošto su večeras finalnoj utakmici u Partileu izgubili od švedskog predstavnika Savehofa sa 37:26 (18:14).

Domaći tim su do pobjede predvodili Otoson i Friden sa po 8 i Šefvert sa 6 golova, dok je u redovima srpskog tima najefikasniji bio Dragaš sa 10.

Plasmanom u finale Čelendž kupa Metaloplastika je ostvarila najveći uspjeh poslije zlatnog perioda osamdesetih godina, kada je dva puta osvajala titulu prvaka Evrope.

Danas, međutim, nije bila na nivou potrebnom da se u gostima savlada kvalitetan rival. Šveđani su iskoristili prednost domaćeg terena i zasluženo slavili.

U finalu Čelendž kupa trebalo je da budu odigrane dvije utakmice, ali je prvi meč prošle subote u Šapcu otkazan zbog vanredne situacije u Srbiji uzrokovane katastrofalnim poplavama.

Evropska rukometna federacija (EHF) je kasnije, uz dogovor klubova u koji je bio uključen i Rukometni savez Srbije, odredila da se igra samo jedan meč, na terenu Savehofa u Švedskoj.