Misimović: Imamo kvalitet da ostvarimo želje

[dropcap]GARUŽA[/dropcap] Reprezentativac Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović kazao je danas u Garuži kako je optimista uoči susreta izabranika Safeta Sušića sa Nigerijom u drugom kolu grupe F Svjetskog prvenstva u fudbalu u Brazilu, javio je reporter Anadolu Agency (AA).

“Gledali smo utakmicu Nigerije i Irana, ali ne bih puno pričao o tome. Ne treba pričati o njihovim slabostima, trebamo gledati na našu igru. Imamo kvalitet da ostvarimo naše želje na terenu u susretu s Nigerijom”, rekao je Misimović.

U Kujabi ih očekuje velika vlažnost vazduha i nesnosne vrućine. Međutim, jedan od kreatora igre bh. nacionalnog tima smatra da to neće biti veliki problem.

“Još nisam bio tamo i ne znam kako je ali mogu reći da smo svi spremni i da ćemo dati svoj maksimum za uspjeh protiv Nigerijaca”, istakao je Misimović.

Na pitanje da li je ovo do sada najkvalitnije svjetsko prvenstvo jer je statistički postignuto najviše golova u startnoj fazi takmičenja, Misimović je odgovorio: “Statistika ne laže, postignuto je najviše golova – kako sam pročitao svaki treći iz prekida. Igra se otvoreno i napadački, što i našj ekipi odgovara.”