Mesi kritikovao selektora Sabelju: Patićemo ako ne igramo 4-3-3

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Kapiten fudbalske reprezentacije Lionel Mesi kritikovao je sistem igre selektora Alehandra Sabelje i poručio da se nada da će u narednom meču protiv Irana “gaučosi” igrati mnogo ofanzivnije.

Sabelja je na premijernoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine izveo tim u formaciji sa pet odbrambenih igrača, ali je već na poluvremenu “shvatio grešku” i uvodjenjem Gonzala Iguaina odlučio da zaigra sa tri napadača, piše Blic.

“Kao napadač, naravno da više volim formaciju 4-3-3 jer nam daje više prostora u navalnom redu. U suprotnom, mi ćemo da patimo. Bilo je veoma teško protiv Bosne jer smo Aguero i ja morali da se vraćamo po loptu. Treba poboljšati igru i vjerujem da ćemo već u sljedećoj utakmici igrati ofanzivnije. Mi smo Argentina i moramo da se fokusiramo samo na sebe”, rekao je Mesi, a prenosi Skaj Sport.

Argentina je pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 2:1, a Mesi je bio strijelac drugog pogotka, dok je prethodno, poslije njegovog centaršuta Sead Kolašinac postigao autogol.

Naredni meč “gaučosi” igraju protiv Irana 18. juna.