Miloviću od predsjednika ugovor, od trenera otkaz

[dropcap]TREBINJE[/dropcap] Da je fudbalski hljeb i gorak najbolje je na svojim plećima osjetio stameni Trebinjac Đoko Milović, kojem je propao transfer u tuzlansku Slobodu.

Ugovor između stamenog beka koji je u prethodne dvije sezone u dresu Leotara skrenuo pažnju fudbalske javnosti i predsjednika Slobode Azmira Husića “minirao” je trener Tuzlaka Denis Sadiković, piše Glas Srpske.

“Sa predsjednikom Slobode sam utanačio sve uslove saradnje i dogovorili smo da potpišem ugovor na jednu plus jednu godinu. Rekao mi je da se priključim ekipi u Sloveniji, a kada se on bude vratio iz Amerike, odnosno 22. avgusta, da ćemo riješiti svu papirologiju. Rekao sam predsjedniku da nisam raspoložen da dolazim na probu i da imam otvorenu ponudu Zvijezde Gradačac, a on mi je saopštio da sam igrač Slobode i da ne treba da prolazim nikakve probe”, rekao je neraspoloženi Milović.

Problem se javio kasnije, kada je šef stručnog štaba Tuzlaka Denis Sadiković, pošto je doveo svog igrača, saopštio da Milović nije prošao probu i da može napustiti klub.

“Od prvog dana na pripremama sam primijetio da nemam status koji mi je obećao predsjednik, već da sam za trenera Sadikovića na probi. Siguran sam da predsjednik Slobode ne zna ništa o tome i da je trener Sadiković svojevoljno postupio i oglušio se o ono što sam sa Husićem dogovorio. Bilo kako bilo, ispalo je kao da sam bio na probi i rizikovao da se povrijedim. Profesionalac sam, od ovoga živim i uopšte me ne zanima ko je tu s kim u ‘poslu’, ali me je takav odnos koštao transfera”, nastavio je Milović.

Najviše žali za propuštenom prilikom da ostvari angažman u Zvijezdi iz Gradačca.

“Krivo mi je što sam sebi zatvorio konkretnu i korektnu opciju trenera Zvijezde Nermina Huseinbašića. Ovo mi je velika škola za ubuduće. Život je lopta i vratiće se to negdje. Odlično sam odradio utakmice, čak me i sam Sadiković pohvalio, ali vjerovatno ne znam igrati utakmice van terena. Nisam izdvojen slučaj i nije ovo moja paranoja. Fudbaler koji je prošle godine bio jedan od najvažnijih igrača u ‘Ćirinoj’ Slobodi sada je napustio Tuzlake zbog problema sa Sadikovićem. Mnogo je tamo momaka koji dijele moje mišljenje, ali su u mat poziciji. Međutim, nemam oraha u džepu i mogu svakog pogledati u oči. Zato želim da svi čuju istinu”, dodao je Milović.

Pasoš

Osim neprijatnosti koje je imao oko angažmana, Milovića je u Tuzli zadesila još jedna “nesreća”.

“Kada smo se spremali da krenemo na pripreme, izgubio sam pasoš. Prevrnuli smo cijeli autobus i sve stvari, ali nisam uspio da ga nađem. Kasnije se na jednom tuzlanskom portalu pojavilo obavještenje da je pasoš pronađen i fotografija mog pasoša. To nije promaklo mojim prijateljima u Trebinju, koji su me zbog toga zadirkivali, ali najbitnije je da sam pronašao dokumenta”, istakao je Milović.