U susret 58. trebinjskoj Olimpijadi u malom fudbalu

[dropcap]TREBINJE[/dropcap] Više od 60 godina staro trebinjsko kvartovsko takmičenje u malom fudbalu će ovog ljeta doživjeti 58. izdanje.

Loptu na popularnoj trebinjskoj Olimpijadi jedino su mogla da zaustave ratna dešavanja, pa takmičenje 1992. nije održano, a 1995. je prekinuto.

Prve olimpijade odigrane su na mjestu nekadašnje kasarne “Vojvoda Luka Vukalović”, a nešto kasnije igrane su na popularnoj “Siciliji”, da bi izgradnjom Stadiona malih sportova u Bregovima do današnjeg dana zadržale svoj dom, piše Glas Srpske.

Takmičenje već godinama zadržava isti format; 12 ekipa je podijeljeno u dvije grupe, gdje četiri prvoplasirane razigravaju nokaut fazu.

Trofej osvojen prošle godine brani ekipa Tinija.

Sve ekipe moraju da nose ime nekog naselja u Trebinju. Raritet ovog takmičenja je da je u ekipi dozvoljeno da igra samo jedan igrač koji nije iz Trebinja, a nekada su ekipe činili isključivo igrači iz tog naselja.

Olimpijada je jedan od glavnih sportskih događaja u Dučićevom gradu, ali i Istočnoj Hercegovini. Mnogi fudbaleri Leotara, a kasnije i evropskih klubova su prve fudbalske korake napravili na Stadionu malih sportova, a KMF Leotar, višestruki učesnik Lige šampiona i šampion BiH, godinama je selektovao ekipu sa ovog turnira.

Na posjeti utakmicama Olimpijade mogli bi da pozavide mnogi premijerligaški klubovi, a na samoj završnici prisustvuje i više od 1.500 gledalaca.

Ceremonija otvaranja i početak Olimpijade zakazani su za 4. avgust u 19 časova, a sve utakmice biće igrane u noćnim terminima, pod svjetlošću reflektora. Za tri najbolje ekipe predviđene su novčane nagrade, pehar i medalje.

Tehnički organizator je “Trebinjesport”, a generalni pokrovitelj grad Trebinje.