Marinović zadovoljan i pored poraza

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Fudbaleri Borca poraženi su u kontrolnoj utakmici u Zagrebu od istoimenog hrvatskog prvoligaša sa 0:1.

U tvrdom susretu, bez mnogo prilika, “pjesnici” iz Kranjčevićeve uspjeli su da pronađu put do mreže velikana iz Platonove u 38. minutu kada je Valentino Stepčić pogodio protivničku mrežu.

Prema ranijem dogovoru dva kluba, ovaj susret se igrao dva poluvremena po 60 minuta. Borac je imao svoje šanse, preko Jovana Kastratovića u prvom dijelu susreta i Bojana Kremenovića u drugom, ali oba tima u 120 minuta nisu stvorila mnogo prilika, piše Glas Srpske.

“Ovo je bila utakmica u kojoj sam dao šansu svim igračima koji su putovali u Zagreb. Sa nama nisu putovala četvorica iskusnijih. Golman Asmir Avdukić je imao problema sa prstom, Borislav Pilipović sa leđima, Joco Stokić sa koljenom, a Mladen Žižović neće moći igrati protiv Slavije u sedmom kolu Premijer lige BiH zbog tri žuta kartona, pa sam odlučio da ga odmorim. Odigrali smo dva puta po 60 minuta i stvorili nekoliko dobrih prilika, ali ih, nažalost, nismo iskoristili”, rekao je šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović.

Bez obzira na poraz, Marinović je zadovoljan.

“Provjerio sam ove mlađe igrače, jer nam je predstojao susret šesnaestine finala Kupa Republike Srpske protiv Brda u Hambarinama. Za vikend igramo sedmo kolo Premijer lige BiH u kome gostujemo ekipi Slavije, a potom i Kup BiH. Želio sam da vidim na koga mogu računati za ove takmičarske susrete. Uglavnom, zadovoljan sam odnosom i pristupom igri kod svih igrača, ali još ima dosta toga što možemo popraviti”, naglasio je Marinović i dodao da je samo mladi Mihajlo Savanović u Zagrebu odigrao svih 120 minuta.

Kormilar Banjalučana se osvrnuo i na prvih šest kola elitnog takmičenja.

“Kada se sve sabere i oduzme, možda smo na svom kontu mogli imati bod ili dva više. Iako smo poraženi od Olimpika u Sarajevu sa 1:4, najviše žalim za tim bodom, jer smo do samog finiša imali neriješen rezultat i bolje stajali na terenu. Naredni meč sa Slavijom biće izuzetno težak, ali očekujem da možemo izboriti povoljan rezultat”, dodao je Marinović.

Dva tima

U prvom poluvremenu utakmice Zagreb – Borac za “crveno-plave” igrali su: Ružić, Bečelić, Subić, Kostić, Jevtić, Radinović, Grujić, Ilić, Žeravica, Savanović, Kastratović.

U drugom dijelu susreta nastupili su: Gajić, Dujaković, Kremenović, Runić, Đajić, Savić, Predragović, Jović, Macanović, Malbašić, Savanović.