Maravić: UEFA imala u vidu naše prethodne ispade

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Dugogodišnji funkcioner Evropske fudbalske unije Dušan Maravić smatra da je odluka UEFA o prekinutoj utakmici između Srbije i Albanije izbalansirana kako nijedna strana ne bi bila u prednosti i ocijenio da je dodatna kazna srpskom timu u vidu oduzimanja 3 boda posljedica prethodnih incidenata.

“UEFA je donela odluku koja se ne tiče samo našeg meča protiv Albanije, već i prethodnih utakmica na kojima je Srbija imala ispade (Đenova, Kruševac), kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu. UEFA nam je ovom kaznom stavila do znanja da ne može više da toleriše nikakve incidente, što je kulminiralo oštrom kaznom”, izjavio je Maravić Tanjugu.

Prema njegovim riječima, u UEFA sigurno smatraju da je odluka pravedna

“Oni smatraju da je ovo pravedna odluka, iako smo mi nezadovoljni oduzimanjem tri boda. UEFA tom odlukom želi da izbalansira situaciju u grupi i postavi stvari tako da nijedna strana ne bude u podređenom položaju”, smatra on.

Na pitanje koliko žalbe srpskog ili albanskog saveza mogu da utiču na promjenu prvobitne odluke Maravić je rekao: “UEFA malo daje, malo oduzima, ali je odluka sportske prirode i niko nije dobio prednost. Albanci će reći da su oštećeni, ali praksa u UEFA je da žalbe teško prolaze i mogu samo dodatno da otežaju slučaj. Mislim Albanci imaju minimalne šanse, pošto UEFA skoro nikada ne menja odluke.”

Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinutu utakmicu u Beogradu između Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila sa oduzimanjem 3 boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Takođe, Srbija će naredne dvije utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igrati bez prisustva publike, dok će FSS i FSHF platiti i novčanu kaznu od po 100.000 evra.