Bogdanović solidan poslije povrede, dabl-dabl Šarića

Sakramento Kingsi poslije dva vezana poraza ostvarili su pobjedu kod kuće nad Atlanta Hoksima 105:90. Ekspresan povratak Bogdana Bogdanovića, koji je ponovo bio solidan.

U susretu ekipa bez ikakvog takmičarskog značaja Kingsi su bili bolji i od kraja prve četvrtine vodili igru i kontrolisali rezultat. Trener Dejv Džoerger iskoristio je priliku da dosta rotira, a samo mu je Kosta Kufos odigrao više od 30 minuta.

Bogdan Bogdanović, koji nije igrao protiv Detroita zbog problema sa zadnjom ložom, vratio se ipak za ovaj meč i odigrao solidnu partiju. Postigao je 11 poena, uz šut iz igre 4/6 i sva tri puta je bio precizan sa linije slobodnih bacanja.

Imao je i dva skoka i tri asistencije za 18 minuta i on je od igrača iz prve petorke imao najmanju minutažu. Najefikasniji je bio Džastin Džekson sa 20 poena. Na drugoj strani nije igrao Denis Šruder, a u njegovom odsustvu Ajzea Tejlor je predvodio tim sa 18 pogodaka, dok je Divejni Dedmon zabeležio dabl dabl od 13 poena i 10 skokova.

Sakramento je 12. na Zapadu sa skorom 25-49, dok je Atlanta 15. na Istoku sa 21-51, koliko ima i Orlando i ove dvije ekipe će se boriti za posljednje mjesto u konferenciji, dok su Grizlisi ubedljivim porazom od 61 razlike zacementirali posljednju poziciju ukupno sa 19-54.

Siksersi su došli na domak plej-ofa pobedom u Orlandu 118:98, uz novu dobru partiju Darija Šarića. Šarlot Hornetsi zadržali nade u doigravanje više nego ubjedljivom pobjedom nad Memfisom 140:79.

Gosti iz grada bratske ljubavi nijednog trenutka nisu ispuštali prednost protiv indisponiranog protivnika. Maksimalno su imali +31 krajem treće četvrtine, poslije čega je uslijedilo podizanje ručne i na kraju “podnošljiv” poraz Orlanda od 20 razlike.

Kod pobjednika najefikasniji je bio Džoel Embid sa 17 poena, dok su Ben Simons i Dario Šarić imali dabl dabl učinak. Simons je zabilježio 11 skokova i 10 asistencija uz šest poena, dok je Šarić imao po 10 poena i skokova za 21 minut, uz šut iz igre 3/7.

Na drugoj strani Rodni Parvis je bio najefikasniji sa 19 poena. Mario Hezonja je postigao devet, uz tri skoka i dvije asistencije, dok je Nikola Vučević zabilježio sedam poena i četiri skoka. Filadelfija je na četvrtom mjestu na Istoku sa skorom 41-30 i samo im je još pobeda potrebna za obezbjeđivanje plej-ofa. Orlando je zadržao fenjer u konferenciji sa 21 trijumfom uz čak 51 poraz.

Izuzetno efikasni bili su Šarlot Hornets. U pravoj igri mačke i miša Memfisu “strpali” 140 poena za ubjedljiv trijumf od čak 61 poen razlike. Kod pobjednika Kemba Voker je bio briljantan sa 46 poena, uz 10 trojki iz svega 14 pokušaja. Na drugoj strani najefikasniji bio je Vejn Selden sa 18 poena. Ovom pobjedom Hornetsi su zadržali, doduše uglavnom teoretske šanse za plej-of, pošto imaju skor 32-41, a osmoplasirani Milvoki beži pet pobjeda, a do kraja Hornetsi imaju još svega sedam utakmica.

(Sportklub.rs)