Crveno-crna alijansa: Platini advokat Srbije

[dropcap]TIRANA[/dropcap] Albanska politička partija Crveno-crna alijansa (CCA) pozvala je sve Albance da protestuju u Švajcarskoj i Briselu zbog odluke Evropske fudbalske unije (UEFA).

Crveno-crna alijansa je ocijenila da je predsjednik UEFA Mišel Platini “advokat države Srbije”.

“Mišel Platini je advokat srpske države. Srpska vlada je lobirala više od albanske. Srbija je garantovala Platiniju osam glasova za mandat 2015. Albanska vlada je napustila crveno-crne heroje”, ocijenila je CCA, a prenijeli albanski mediji.

Odlukom Kontrolne i disciplinske komisije UEFA utakmica Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016, prekinuta 14. oktobra u Beogradu, registrovana je službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, a reprezentaciji Srbije će biti oduzeta 3 boda u kvalifikacionoj Grupi I.

CCA je ocijenila da je odluka UEFA “antialbanska politička kazna”.

“Pobjeda Srbije je nacionalno omalovažavanje od UEFA. Fudbalski savez Albanije je odgovoran za glas za Platinija. Albanija treba da se povuče iz takmičenja. Povlačenje će povratiti albansko dostojanstvo. Povlačenje kao protest protiv antialbanstva”, navodi CCK, partija koja se zalaže za ujedinjenje svih teritorija na kojima žive Albanci.