Lihtenštajn dobar samo za trening

[dropcap]TUZLA[/dropcap] Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas na stadionu “Tušanj” u Tuzlu u prijateljskoj utakmici reprezentaciju Lihtenštajna rezultatom 3:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Odabranici selektora Sušića poveli su već u prvom minutu utakmice. Sejad Salihović uposlio je Vedada Ibiševića, koji je odlično reagovao i matirao golmana gostiju Petera Jehlu.

Nakon 13 minuta BiH je udvostručila prednost. Asistent je bio Pjanić, a pogodio je ponovo Ibišević.

Igrala se 24. minut kada se novi kapiten, Edin Džeko, “poigrao” s odbranom protivnika, te razornim udarcem poslao loptu u gol za 3:0.

Do kraja prvog poluvremena BiH je dominirala, ali se na odmor otišlo sa 3:0 u korist popularnih “zmajeva”.

Utakmica u Tuzli je protekla u sjajnoj atmosferi pred oko 10.000 gledalaca te je tako na najbolji način odigran prvi meč A reporezentacije BiH u trećem po veličini gradu u državi.

BiH naredni susret igra u utorak u Zenici protiv Kipra u prvom kolu kvalifikacija Evropsko prvenstvo “Francuska 2016”.

Sušić: Drugo poluvrijeme nije ličilo ni na šta!

Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, i pored pobjede u prijateljskoj utakmici nad reprezentacijom Lihtenštajna rezultatom 3:0 bio je nezadovoljan.

“Bilo je dobro samo u prvih 30 minuta. Igrali smo samo 30 minuta, a utakmica traje 90. U prvom poluvremenu to i nije bilo toliko loše, ali drugo nije ličilo ni na šta”, istakao je Sušić i dodao da je ovo dobra opomena pred utorak i utakmicu u Zenici sa Kiprom. “Da je danas ovdje bio Kipar ili neka druga malo ozbiljnija ekipa ne bi je pobijedili.”

Obrazlažući nezadovoljstvo, Sušić je istakao da je od reprezentativaca BiH danas očekivao više zalaganja i mnogo više trčanja.

“Nisam zadovoljan ni činjenicom da smo imali puno pogrešnih dodavanja, odnosno izgubljenih lopti, pogotovo u drugom poluvremenu”, kazao je Sušić i u nešto vedrijem tonu naglasio: “Hvala Tuzli i navijačima koji su nas izvanredno podržavali tokom cijele utakmice. Pobijedili smo, ali su Tuzlaci zaslužili da nas gledaju u puno boljem izdanju.”