Crvena zvezda najavila humanitarni meč u Banjaluci

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] U cilju pomaganja stanovništvu pogođenom poplavama u Republici Srpskoj, iz tabora Fudbalskog kluba Crvena zvezda su najavili odigravanje humanitarnog meča u Banjaluci, a protivnik bi trebalo da bude Borac.

Informacija o mogućem gostovanju na Gradskom stadionu pojavila se na zvaničnom sajtu “crveno-bijelih”, ali trenutno nema informacije ko bi trebalo da bude protivnik Zvezdi, pišu Nezavisne novine.

“Republika Srpska je, takođe, pogođena katastrofalnim poplavama i FK Crvena zvezda saoseća sa svima koji su pretrpeli bilo kakvu ljudsku ili materijalnu štetu. Shodno tome, Crvena zvezda je odlučila da u narednom periodu u Banjaluci odigra humanitarnu fudbalsku utakmicu”, navodi se na sajtu Zvezde, gdje se dodaje: “Sav prihod sa te manifestacije biće prosleđen u humanitarne svrhe, tačnije onima kojima je pomoć najpotrebnija. FK Crvena zvezda na taj način želi da nastavi da pomaže ugroženima, te apeluje na sve institucije, firme i pojedince da nastave da pokazuju humanost i solidarnost kako bi se prevazišli teški dani koji su pogodili Balkan.”

Da bi trenutni lider Jelen Superlige Srbije mogao da gostuje u Banjaluci potvrdio je i Robert Zrilić, direktor banjalučkog premijerligaša, koji je istakao da je prije dvadesetak dana bilo priče na tu temu s čelnicima kluba sa “Marakane”.

“Bili smo u kontaktu prije dvadesetak dana, ali su ova dešavanja prekinula tu priču. Trebalo je da gostujemo na ‘Marakani’, gdje je Zvezda čekala OFK Beograd, ali je taj meč odgođen”, izjavio je Zrilić, koji nije mogao da kaže kada bi se odigrao susret ukoliko do njega dođe i podržao je inicijativu da susret bude humanitarnog karaktera.

Treba istaći da je prvenstvo BiH nedavno završeno i da su fudbaleri “crveno-plavih” na odmoru, dok su igrači Zvezde još u takmičarskom pogonu jer su do kraja prvenstva Srbije ostala još dva kola.