Rukometaši Borac M:tela dočekuju Vesprem

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Rukometaši Borac M:tela igraju u petak naveče u “Boriku” sa Vespremom, jednim od glavnih pretendenata na titulu u SEHA ligi.

Mađari su apsolutni favoriti, a toga su svjesni i Banjalučani.

“Ne treba mnogo riječi trošiti o kvalitetima Vesprema. Dovoljno je reći da Mađari ove godine jurišaju na titulu šampiona Evrope i da imaju budžet od oko 10 miliona evra. Nama je čast što ćemo imati priliku da ugostimo takvu ekipu, a rezultat je u ovom slučaju u drugom planu. Od svojih igrača ću tražiti da se bore, pa šta bude”, rekao je Igor Rađenović, trener “crveno-plavih”, za Nezavisne novine.

Vesprem je 22 puta bio šampion Mađarske, osvojio je 23 nacionalna kupa, a u riznici trofeja ima i dva pehara Kupa pobjednika kupova.

“Naš najveći problem je ‘kratka klupa’. Ne smijemo se upustiti u trku sa Mađarima, jer oni imaju daleko veći fond igrača i lako će nas nadigrati. Znači, moramo igrati strpljivo”, dodao je Rađenović.

Iskusni srednji bek Srđan Trivundža takođe navodi da je Vesprem tim protiv kojeg je veoma teško tražiti neki pozitivan rezultat.

“Srećan sam što ćemo igrati s tako renomiranim protivnikom i što će naši navijači na djelu moći da vide Momira Ilića, Lasla Nađija i ostale asove mađarskog kluba. Na nama je da odigramo najbolje što možemo, da se pokažemo u što ljepšem izdanju na ovosezonskoj premijeri u ‘Boriku'”, istakao je Trivundža.

Utakmica Borac M:tel – Vesprem počinje u 20 časova.