Krul u nevjerici: Ostvario mi se san!

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Golman Holandije Tim Krul imao je debi iz snova na Mundijalu, jer je sa dva odbranjena penala donio svojoj zemlji plasman u polufinale.

Ništa ne bi bilo toliko čudno da golman Njukasla nije ušao u igru u posljednjim trenucima produžetka protiv Kostarike, sa jasnim zadatkom od selektora Luja van Gala.

“Znao sam da je postojala šansa, ukoliko nam ostane izmjena. Postajao sam sve nervozniji kako se produžetak bližio kraju. Ne mogu da vam objasnim kroz šta sam prošao – ostvario mi se san”, rekao je uzbuđeni Krul, a prenosi B92.

Silesen, koji je dobro odradio svoj dio posla u dva sata fudbala protiv Kostarike, djelovao je nezadovoljno poslije izmjene. Ali, sve to će vjerovatno zaboraviti jer je njegov kolega donio plasman među četiri najbolja tima svijeta.

“Da Jasper nije odbranio ono u posljednjim trenucima, ovoga svijega ne bi ni bio. Fantastično se nosimo kao tim. Gledali smo ih protiv Grčke, ali realno nismo ništa pamtili. Sve je u tome da sačekate što duže, na čemu i insistira Frans Hoek (trener golmana)”, dodao je Krul.

Holandija će se za prolaz u finale boriti sa Argentinom devetog jula u Sao Paulu.