Ponosni Pinto: Navas najbolji na Mundijalu

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Selektor Kostarike Horhe Luis Pinto rekao je poslije poraza svoje selekcije od Holandije u četvrtini finala Mundijala da je ponosan.

“Srećni smo i ponosni. Naravno, tužni smo i potišteni zbog ishoda penala, ali smo pobijedili sami sebe, tako da to moramo da prihvatimo. Rekao sam svojim igračima da sam veoma ponosan na njih, jer su dali sve od sebe na terenu”, rekao je Pitno, a prenosi B92.

Kostarika nije uspjela da riješi i drugu penal seriju za redom u svoju korist. Poslije trijumfa nad Grčkom, zaustavljeni su od strane Holandije.

Pinto je posebno istakao sjajnog čuvara mreže Kejlora Navasa.

“Smatram i tvrdim da je on najbolji golman na Mundijalu”, jasan je Pinto.

Selektor Tikosa je dodao da je njegova ekipa igrala na nivou ‘velikih’, ali se osvrnuo i na suđenje.

“Došli smo ovdje znajući da ćemo morati da igramo sa fudbalski ogromnim zemljama, a upravo smo protiv Engleske, Italije i Holandije pokazali da to i možemo. To je još jedan razlog da budemo ponosni. Ipak, moram da kažem i da nam nisu svirali penal protiv Grčke, pa protv Italije, a nisu ni danas – kada je Kembel srušen u drugom poluvremenu. Bilo je ogromnih grešaka na Mundijalu, grešaka koje ne bi smjele da se dešavaju. FIFA mora da se pozabavi time”, zaključio je Pinto.