Kozara iščupala bodove iz blata

[dropcap]GRADIŠKA[/dropcap] Fudbaleri Kozare pobijedili su Slobodu iz Novog Grada rezultatom 2:0 u derbiju petog kola Prve lige Republike Srpske, u meču koji je bio na ivici regularnosti zbog blatnjavog i vodom natopljenog terena.

Prvu veliku priliku za postizanje gola domaći tim imao je u 28. minutu iz jedanaesterca, ali je šut Neđe Šuke odbranio golman Novograđana Milan Kondić.

Kozara je u vođstvo došla u 77. minutu. Samo dva minuta nakon što je ušao u igru Goran Majdanac je iskoristio centaršut Šuke i u svom prvom kontaktu sa loptom zatresao mrežu gostiju. Trener Kozare Igor Janković pogodio je i sa Ozrenom Perićem. On je zamijenio Šuku koji je u 90. minutu pobjegao čuvarima, bio oboren u šesnaestercu te izborio još jedan penal za svoj tim. Ovaj put Ognjen Škorić je bio precizan sa bijele tačke.

U sudijskoj nadoknadi vremena i Sloboda je imala jedanaesterac nakon što je oboren Ljuban Antonić, koji ni iz dva pokušaja, zbog ponavljanja udarca, nije uspio da savlada mladog golmana Kozare Nemanju Trkulju, piše Glas Srpske.

“Bez obzira na to što smo igrali u ovako teškim uslovima, derbi je ispunio naša očekivanja. Bilo je dosta zanimljivih situacija, neiskorišćenih penala, ali i uzbuđenja u finišu meča. Presudila je naša veća želja za pobjedom. Poslije lošijeg starta u prvenstvu vezali smo četiri pozitivna rezultata i sada s pravom razmišljamo i o vrhu tabele do kraja polusezone”, istakao je trener Kozare.

Njegov kolega na klupi Slobode Zlatko Jelisavac smatra da je njegov tim oštećen u derbiju.

“Primili smo gol iz ubacivanja lopte u igru iz auta, ali ne sa mjesta gdje je lopta izašla, a to nam se desilo i u Trebinju. Ne znam zašto nam to sudije rade. Na kraju sam isključen zbog protesta. Takvi detalji kvare dobru, borbenu igru, koju su igrači pokazali na ovako teškom terenu”, rekao je Jelisavac.

Voda zaprijetila derbiju

Voda je prijetila da odgodi derbi jer je noć uoči utakmice izbila iz šahtova na atletsku stazu i teren usljed velikog nevremena koje je zahvatilo Gradišku.

Zahvaljujući silnim naporima ljudi iz Kozare i vodovodnog preduzeća, ispumpano je i odvezeno petnaestak cisterni vode kako bi bili stvoreni uslovi za igranje utakmice.

Statistika

Kozara – Sloboda (NG) 2:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 Majdanac u 77, 2:0 Škorić u 90. minutu.

Stadion: Kozare u Gradišci.

Gledalaca: 200

Sudija: Ognjen Valjić (Banjaluka) 8.

Žuti kartoni: Petrović, Vukajlović, Maksimović, Gavrić (Kozara), Rastoka, Hamzić, Kovačević, Vojinović (Sloboda).

Isključen: Zlatko Jelisavac (Sloboda) u 80. minutu.

Igrač utakmice: Ognjen Škorić (Kozara) 8.

Kozara: Trkulja 8, Škorić 8, Gigović 7, Petrović 7, Bosnić 7, Vukajlović 7, Maksimović 7 (od 75. minuta Majdanac 8), Šuka 7, (od 85. minuta Perić -), Srndović 7, Ojdanić 7, Gavrić 7 (od 63. minuta Kovljen 7).

Sloboda (NG): Kondić 8, Tica 7, Stojanović 7, Brkić 7 (od 80. minuta Mustedanagić -), Rastoka 7, Zec 6 (od 64. minuta Crnomarković 6), Hamzić 6, Kovačević 7, Popović 7, Vojinović 6 (od 83. minuta Zdjelar -), Antonić 6.