Žujić presudio Fočacima

[dropcap]NOVI GRAD[/dropcap] Fudbaleri novogradske Slobode ostvarili su treću pobjedu u trećoj utakmici na svojim “Mlakvama” ove sezone savladavši tradicionalno neugodnu Sutjesku sa 2:1.

Početak nije bio nimalo ohrabrujući za domaće jer je već u četvrtom minutu sudija Dragan Žarić iz Kotor Varoša pad Nikole Danilovića blizu ivice šesnaesterca na klizavom terenu okarakterisao kao penal za Fočake. Siguran realizator najstrože kazne bio je Nikola Mojović, koji je golmana Milana Kondića poslao u jednu, a loptu u suprotnu stranu. Ipak, “crveni” su se vratili iz šoka i u 35. minutu, poslije kornera Milana Zeca, Edvin Hamzić bio je najviši u skoku i glavom loptu poslao u mrežu, 1:1, piše Glas Srpske.

U nastavku su Novograđani imali inicijativu, ali nisu uspijevali da krunišu nadmoćnost do ključnog momenta u 77. minutu. Naime, golman gostiju Nikola Petrović je ispred svog kaznenog prostora oborio Zeca i kao posljednji igrač “zaradio” crveni karton, a njegovo mjesto zauzeo je Adrijan Milanović. Fočaci su poslije toga protestovali, pa su zaboravili da povuku još jednog prvotimca sa terena, te je isključen i pomoćni trener Miljan Radanović.

U 78. minutu, iz slobodnog udarca sa 25 metara, Aleksandar Žujić je pogodio donji desni ugao Milanovića za veliko slavlje igrača i navijača Slobode.

“Ova pobjeda je tim draža što je na djelu potvrđena kolektivnost ekipe na kojoj insistiram. Zbog narušavanja određenih sistema vrijednosti tokom protekle sedmice udaljio sam Mirka Ticu iz tima, ali su momci, iako nisu pružili posebno dobru partiju u teškim uslovima za igru, pružili 130 odsto svojih mogućnosti. Čestitam im na borbenosti i činjenici da su uspjeli psihološki da se vrate iz šoka poslije dosuđenog penala za rivala. Sudijsku odluku ne bih želio da komentarišem”, rekao je Zlatko Jelisavac, trener Slobode.

Posljednji meč ove runde sinoć su igrali Sloboda i Leotar u Mrkonjić Gradu. Slavili su domaćini sa 3:0.

Službenu tabelu pogledajte OVDJE.

Statistika

Sloboda (NG) – Sutjeska 2:1 (1:1)

Strijelci: 0:1 Mojović iz penala u 4, 1:1 Hamzić u 35, 2:1 Žujić u 78. minutu.

Stadion: “Mlakve” u Novom Gradu.

Gledalaca: 200.

Sudija: Dragan Žarić (Kotor Varoš) 5.

Žuti kartoni: Hamzić, Zdjelar, Popović, Antonić, Stojanović (Sloboda), Mrgud, Pljevaljčić, Vukadinović (Sutjeska).

Crveni kartoni: Nikola Petrović (Sutjeska) u 77. minutu, pomoćni trener Sutjeske Miljan Radanović udaljen sa klupe u 77. minutu.

Igrač utakmice: Aleksandar Žujić (Sloboda) 7.

Sloboda: Kondić 7, Hamzić 7, Aćić 7, Brkić 7 (od 88. minuta Mustedanagić -), Zdjelar 6,5 (od 73. minuta Stojanović -), Vojnović 6,5, Žujić 7, Kovačević 7, Popović 6,5, Antonić 6,5, Zec 7 (od 90. minuta Kenjalo -).

Sutjeska: Petrović 6, Mrgud 5,5 (od 83. minuta Ivanović -), Radović 5,5, Rašević 6, Đoković 6, Mojović 6,5 (od 34. minuta Vukadinović 5,5), Kovač 6,5, Danilović 6 (od 78. minuta Milanović -), Guzina 6,5, Božović 6,5, Pljevaljčić 6,5.

Parovi

U šestom kolu sastaju se:

Rudar Prijedor – Podrinje

Proleter – Vlasenica

Sutjeska – Sloboda (MG)

Krupa – Tekstilac

Mladost – Drina HE

Kozara – Sloboda (NG)

Leotar – Napredak