Inđić nametnuo žestok ritam

[dropcap]MRKONJIĆ GRAD[/dropcap] Fudbaleri prvoligaša Republike Srpske, Slobode iz Mrkonjić Grada, počeli su sa nekoliko dana zakašnjenja pripreme za novu sezonu.

Novom šefu stručnog štaba Đorđu Inđiću i njegovim pomoćnicima Miloradu Glamočaku i Marku Đuroviću na prozivku su se odazvala 23 fudbalera. Među njima su novajlije Duško Stevandić iz banjalučkog Borca, Aleksandar Vrebac iz Krupe, Mihajlo Šipovac koji je igrao za Modriču i Borac iz Šamca, te napadač Dalibor Vidović koji zbog radnih obaveza nije igrao prošlu sezonu.

Opravdano su izostali Čedomir Ćulum i Vladimir Karalić, koji će se ekipi priključiti sa danom zakašnjenja, piše Glas Srpske.

Inđić ističe da je mnogo promjena u igračkom kadru, ali da će sa tri, četiri kvalitetna pojačanja Sloboda imati respektabilan tim i u narednom šampionatu.

“Sa pripremama se kasnilo nekoliko dana, ali sve će biti nadoknađeno. Zbog toga ćemo raditi po ubrzanom planu. Prvih desetak dana priprema treniraćemo tri puta dnevno. Do 16. avgusta, kada počinje fudbalsko prvenstvo Republike Srpske, ima dovoljno vremena da sakupimo snagu i da što uigranije uđemo u bitku za bodove. Uz postojeći igrački kadar ekipu ćemo ojačati sa još tri, četiri kvalitetna fudbalera u veznoj, napadačkoj i odbrambenoj liniji. Kao vicešampioni imamo velike ambicije i zato moramo da imamo respektabilan sastav”, rekao je Inđić.

Planirano je da do početka šampionata Sloboda odigra pet, šest kontrolnih mečeva. Prvi test biće 23. jula u Novom Gradu sa tamošnjom Slobodom.

Kapiten ekipe Draženko Miletić vjeruje da će Sloboda i u narednom šampionatu biti u vrhu tabele.

“Sa igračkim kadrom sa kojim raspolažemo i sa par pojačanja imaćemo dobar tim. Liga će biti dosta jaka, ali vjerujem da imamo kvalitet za plasman u gornji dio tabele”, rekao je Miletić.

Mladi vezista Srđan Gvero ističe da je šef stručnog štaba Đorđe Inđić od prvog dana nametnuo oštar ritam rada.

“Moramo maksimalno dobro da se pripremimo, jer su iz Premijer u Prvu ligu RS ispali Rudar Prijedor i Leotar, a tu je još nekoliko ekipa koje će jurišati na prvo mjesto. Biće žestoka borba i za ostanak u ligi. Naša je želja da i u narednom šampionatu budemo u vrhu tabele”, rekao je Gvero.

Odlasci

Ekipa Slobode ostala je bez šest standardnih prvotimaca.

Duško Sakan je otišao u Maestral iz Jajca, Siniša Radoja u Rudar Prijedor, Bojan Kremenović, Mihajlo Savanović, Ilija Danilović i Predrag Zekanović u Borac Banjaluka, dok su zbog obaveza na fakultetu spriječeni da treniraju Vladan Gračanin i Ognjen Jeftenić.