Hrvatska se raspucala protiv Kameruna

[dropcap]MANAUS[/dropcap] Hrvatska fudbalska reprezentacija u “džungli” Manaus trebala je pobjedu protiv Kameruna kako bi imala šansu da protiv Meksika traži prolaz u osminu finala.

Slavila je sa 4:0, rekordnim rezultatom “vatrenih” na svjetskim prvenstvima. Do prošle noći je primat držao rezultat 3:0 protiv Njemačke iz 1998, u četvrtfinalu.

Svi napadači su se upisali u strijelce (Olić 11, Perišić 48, Mandžukić 62. i 73. minuta), čime je nastavljena tradicija po kojoj Hrvatska nikada nije izgubila drugu utakmicu na smotri najboljih reprezentacija svijeta.

Pored toga, Hrvatska nije pobijedila na svjetskim prvenstvima od davne 2002. i kontroverzne pobjede od 2:1 nad Italijom. Takmičenje je tada završeno porazom od Ekvadora (0:1) da bi četiri godine kasnije prvo izgubili od Brazila, a zatim remizirali s Japanom i Australijom. Godine 2010. Hrvatska nije ni vidjela Mundijal, javljaju hrvatski mediji.

Mario Mandžukić je protiv Kameruna postigao dva pogotka i tako postao prvi Hrvat koji se dva puta upisao u strijelce u jednoj utakmici na svjetskim prvenstvima.

Tabela nakon 2. kola

  1. Brazil 4 (3:1)
  2. Meksiko 4 (1:0)
  3. Hrvatska 3 (5:3)
  4. Kamerun 0 (0:5)