Fudbaleri Borca na Balkani do subote

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Vinko Marinović, šef stručnog štaba Borca, zadovoljan je dosadašnjim tokom priprema i vjeruje da će ekipa potpuno spremna dočekati start prvenstva 2. avgusta.

“Crveno-plavi” su poslije nekoliko uvodnih dana u Banjaluci boravili na mini-pripremama u Sloveniji, a od ponedjeljka su na Balkani, piše Glas Srpske.

“Četiri dana provedena u Kranju iskorišćena su na najbolji mogući način. Cilj je bio, prije svega, da se novajlije što bolje upoznaju sa ekipom i u tome smo uspjeli. Odigrali smo i kontrolni meč protiv trećeligaša Kranj Zarice, koji smo dobili sa 7:2. Više od efikasne igre i ubjedljive pobjede raduje zalaganje svih koji su bili na terenu”, istakao je Marinović.

Planirano je da na Balkani ostanu do subote.

“Treniramo dva puta dnevno i sve je za sada u najboljem redu. Za petak imamo ugovorenu utakmicu sa hrvatskim prvoligašem Istrom 1961, kojom ćemo na simboličan način proslaviti 88. rođendan kluba, koji je baš tog dana. Po povratku sa Balkane nastavljamo da radimo u Banjaluci, a ako bude finansijskih mogućnosti, možda odemo još negdje na sedmodnevne pripreme”, rekao je Marinović.

Sa ekipom trenira i Aleksandar Radulović, od čijeg angažmana u Njemačkoj bar za sada nema ništa, dok je Haris Handžić i dalje na probi u Austriji.

“Prema informacijama kojima raspolažemo, Handžić je blizu potpisa sa novim prvoligašem Rusije, Ufom. Ukoliko tako bude, moraćemo da se bacimo u potragu za špicem, a nedostaju nam takođe zadnji vezni i jedan bek”, dodao je Marinović.