Hicfild: Šaćiri pokazao koliko može

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Selektor Švajcarske Otmar Hicfild rekao je da je njegova ekipa pokazala karakter u pobjedi nad Hondurasom od 3:0.

Napadač Švajcarske Đerdan Šačiri postigao je het-trik u duelu sa Hondurasom i svoju reprezentaciju odveo u osminu finala Svjetskog prvenstva.

“Igrali smo protiv snažnog tima u veoma teškim uslovima, bilo je previše vlažno. Pokazali smo sjajan stav, volju i strast i to nas je odvelo dalje”, rekao je Hicfild.

Selektor Švajcarske rekao je da je junak pobjede nad Hondurasom Đerdan Šaćiri samo potvrdio šta je sve u stanju da postigne.

“Đerdan Šaćiri je bio odličan danas, pokazao je koliko je sposoban. Ali, igrali smo dobro kao tim i igrači zaslužuju moje čestitke. Sada moramo da se oporavimo, imamo šest dana zbog čega sam srećan i tokom tog perioda ćemo se dobro pripremiti za utakmicu sa Argentinom”, dodao je Hicfild, a prenosi B92.

Njegov kolega sa druge strane Luis Fernando Suares žali zbog jedne stvari – što Honduras nije uspio da ostvari pobjedu na Mundijalu u Brazilu.

“Bio je san doći na Svjetsko prvenstvo i izvinjavam se ljudima u Hondurasu što nismo uspjeli da dođemo do pobjede ovdje u Brazilu. Imali smo posed lopte, ali to nismo pretvorili u golove. Imali nekoliko dobrih šansi, ali jedno je stvarati ih, a drugo koristiti. Igrali smo rizično kako bismo ostvarili san i pobijedili utakmicu ovdje, što je Švajcarskoj dalo šanse”, rekao je Suares.