FS Urugvaja: Nema dokaza, tragovi ujeda lažni

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Predsjednik FS Urugvaja Vilmar Valdes rekao je da “nema dovoljno dokaza” da se kazni Luis Suares zbog griženja protivnika na Svjetskom prvenstvu.

Urugvaj je u utorak pobijedio Italiju sa 1:0, a Suares je gornju vilicu zario u rame Đorđa Kjelinija.

Urugvajci tvrde da je Suares žrtva prljave kampanje engleskih medija i domćina Brazila, te da su navodni tragovi ugriza na pojedinim slikama lažni, napravljeni u “fotošopu”, piše B92.

“Vjerujemo da nema dovoljno dokaza da bismo primjenili kaznene mjere prema Luisu. Treba da bude jasno da video koji nam je dostavila FIFA stvarno nije jasan”, rekao je Valdes.

FIFA je pokrenula disciplinski postupak, a Urugvajcu prijeti do 24 meča suspenzije. Suares je rekao da mu je Kjelini gurnuo rame i da se takve stvari dešavaju na terenu.

Takođe, Suaresu prijeti i gubitak sponzora, jer ga je Adidas navodno već upozorio da bude odgovorniji nakon ujedanja Ivanovića i suspenzije na deset utakmica.

Njemačka kompanija je navodno imala sastanak u Riju kako bi reagovala na “krizu”. Ugovor sa Suaresom navodno bi mogao da promjeni i poker sajt 888.com.

On je već dva puta ujedao rivale, prvi put kao igrač Ajaksa kada je u Holandiji suspendovan na sedam mečeva neigranja, a potom i u Engleskoj prošle godine, kada ga je ujedanje Branislava Ivanovića koštalo deset mečeva pause.