Hauard dobio od iskusnog golmana odgovor na pitanje: Kako zaustaviti Ronaldov šut?

[dropcap]NEW YORK[/dropcap] Bivši golman reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država Bred Fridel dao je nekoliko veoma korisnih savjeta svom nasledniku Timu Hauardu kako da, u meču protiv Portugala, zaustavi šut Kristijana Ronalda.

“Kristijano Ronaldo vas može savladati na mnogo načina, ali je slobodni udarac njegovo oružje koje vam može dati najviše glavobolja. Veoma je važno da, kada ste u toj situaciji da ste svjesni činjenice da ne možete da čitate udarac, zato što on udari tako loptu da se ne zna gdje će tačno završiti. Ronaldo zategne zglob i otvori stopalo kako bi loptu udario “punom”. Bitno je da se sačeka momenat u koju stranu lopta ide, a zatim krenuti u intervenciju”, rekao je Fridel, a prenosi Blic.

Iskusni čuvar mreže je takođe naglasio da je Hauard igrao protiv zvijezde Portugala mnogo puta, te da je bitno da udarac bude dočekan na prstima kako bi se spremili za reakciju.

On je naveo da ima nekoliko igrača koji udaraju slično loptu pri slobodnjaku, pa bi golman SAD mogao da pogleda snimke Gereta Bejla, Luke Modrića, Didijea Drogbe i Frenka Lamparda.