Piksi: Odluka poslije Mundijala

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Legendarni srpski fudbaler Dragan Stojković Piksi rekao je da je dobio ponudu Crvene zvezde, ali i da preuzme reprezentacije Srbije i Јapana.

Stojković je istakao da su šanse da se vrati na Marakanu u novoj ulozi minimalne, kao i da su njegovi planovi vezani za trenersku karijeru na drugoj strani.

“Ponudu sam dobio od ljudi bliskih novom rukovodstvu, ali nisam detaljisao. Јasno je da na Marakani ima mnogo problema i potrebno je vrijeme da klub ponovo bude na jakim temeljima”, rekao je Stojković, a prernosi RTRS.

Povratak u Srbiju je, ipak, moguć, ali u drugoj funkciji.

“Od marta je aktuelno da preuzmem mjesto selektora reprezentacije Srbije. Nedavno, u Lisabonu, ponovo smo razgovarali, ali sam odluku ostavio poslije završetka Sjvetskog prvenstva u Brazilu”, rekao je Stojković i dodao da se u međuvremenu pojavila mogućnost povratka u Јapan. Nije u pitanju klub, kako kaže, već nacionalni tim. Rezultati i uspjesi sa Nagojom dobra su preporuka. Razgovori su mogući u narednom periodu.

Tokom trenerske karijere, Stojković je vodio samo Nagoju, od 2008. do prošle godine. U Crvenoj zvezdi je do sada bio u dva navrata, kao igrač i kao predsjednik. Boje crveno-bijelih je branio od 1986. do 1990. godine, a na čelu kluba bio je od 2005. do 2007. godine, i to pošto je prethodno bio predsjednik Fudbalskog saveza Јugoslavije.