Težak poraz Borca u Prešovu

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Peti poraz u SEHA ligi zabilježili su rukometaši Borac M:tela. Ovoga puta bolji od izabranika Igora Rađenovića bio je Tatran Prešov, koji je na svom terenu slavio sa ubjedljivih 42:20 (20:10).

“Crveno-plavi” su se držali samo do polovine prvog poluvremena, a onda je slovački šampion ubacio u “brzinu više” i već do odlaska na odmor riješio pitanje pobjednika. Najefikasniji u redovima domaćina bio je Radoslav Antl sa 8 golova, dok je kod Borca Davorin Vujović postigao 3 manje.

“Bilo je vidljivo da smo u ovoj utakmici oslabljeni neigranjem nekoliko važnih igrača, tako da smo rivalu uspjeli da pariramo samo petnaestak minuta. I te kako se osjetilo odsustvo Nemanje Bezbradice i Ratka Nikolića, kao i Duška Hercegovca, dok nismo htjeli previše da rizikujemo sa rovitim Mirkom Mikićem i Milanom Đukićem. Na drugoj strani, jedino dobro iz ovog meča je što smo rotirali sve igrače i što su svi dobili šansu”, izjavio je Igor Rađenović, trener Banjalučana.

I Vujović se složio da je uzrok ovako visokog poraza oslabljen igrački kadar.

“Tatran je u ovom meču bio daleko bolji od nas i zasluženo je slavio sa visokom razlikom. Nažalost, nismo igrali u najjačem sastavu i zato je naš otpor bio ovako slab. Nadam se da ćemo u narednim kolima pružiti daleko bolje partije”, naglasio je Vujović.

Peter David, strateg slovačke ekipe, nije krio zadovoljstvo nakon susreta.

“Dobro smo se pripremili za utakmicu, jer smo znali da Borac ima nekoliko odličnih igrača. Srećan sam što je moj tim odigrao ovako dobar meč i što su moji igrači ispoštovali sve što smo se dogovorili. Drago mi je i da sam imao priliku da prušim šansu nekim našim mladim igračima”, rekao je on.

Priliku da upiše prvu pobjedu ove sezone u regionalnom takmičenju Borac će imati 7. oktobra, kada će u “Boriku” gostovati novosadska Vojvodina.

Službenu tabelu SEHA lige pogledajte OVDJE.