Gvardiola: Žao mi je Španije

[dropcap]BARSELONA[/dropcap] Trener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola rekao je danas da žali zbog rane eliminacije reprezentacije Španije sa Svjetskog prvenstva u Brazilu i dodao da je Argentina najveći kandidat za osvajanje titule.

Španija, koja je osvojila prošlo SP u Južnoj Africi, eliminisana je već u grupnoj fazi poslije dva poraza od Holandije (5:1) i Čilea (2:0), dok je jedinu pobjedu ostvarila na oproštaju nad Australijom (3:0).

“Žao mi je što je Španija završila šampionat poslije prve faze. Nije to zaslužila, pogotovo zbog toga šta je sve uradila u prošlosti. Šampionat u Brazilu je do sada veoma interesantan, postignuto je dosta golova i sve reprezentacije igraju napadački. Mislim da je Argentina najveći favorit jer ima dosta kvalitetnih igrača, kao što su Mesi, Di Marija, Iguain i Aguero. Mora da iskoristi takav napadački potencijal”, rekao je Gvardiola za “Mundo Deportivo”.

Španski stručnjak je istakao da selektor “furije” Visente del Boske zaslužuje da vodi reprezentaciju i u narednom periodu jer loše partije u Brazilu ne mogu da ponište prethodne uspjehe.