FK Krupa planira da ostane u eliti

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Plasman u Prvu ligu RS je veliki uspjeh i učinićemo sve da u njoj ostanemo što duže, poručio je Dragomir Ilić, predsjednik FK Krupa.

Istorijski uspjeh tim iz Krupe na Vrbasu je ostvario nakon što su u Drugoj ligi RS, grupa “Zapad”, osvojili drugo mjesto, a potom kroz baraž eliminisali Radnički iz Karakaja i, na opšte iznenađenje, Slogu iz Doboja, pišu Nezavisne novine.

“Ovo su najsrećniji momenti u našem klubu. Drago nam je i zbog toga što će banjalučki Borac konačno dobiti klub u Prvoj ligi RS koji će mu biti svojevrsna filijala, gdje će se, prije nego što obuku njegov dres, kaliti mnogi mladi igrači”, priča Ilić.

FK Krupa postoji od 1983. i prešao je dug put do prvoligaškog statusa.

“Sve ovo je rezultat dobrog rada stručnog štaba, igrača, Uprave, ali i svih ostalih u klubu i na to smo veoma ponosni. Zacrtali smo sebi da se svake sezone popnemo po stepnicu više i to smo dosad uspijevali. Nije mala stvar ni što je naš fudbaler Milan Mazalica bio najbolji strijelac (33 gola) ove sezone u Drugoj ligi RS, grupa ‘Zapad’. Sada smo došli tu gdje trebamo i planiramo da ostanemo duže vrijeme. Cilj nam je gornji dio tabele Prve lige RS”, kaže prvi čovjek FK Krupa i dodaje da, iako je trenutno odmor, u klubu ne sjede skršenih ruku.

“Pripreme počinju za desetak dana, ali mi već tražimo pojačanja za novu sezonu. Osim toga, želimo da Krupa bude klub u kojem će banjalučka djeca koja vole fudbal i imaju talent steći svoju afirmaciju, da im mi budemo prva stepenica u karijeri. Bićemo baza Borcu, razvijaćemo sve omladinske selekcije, jer u djeci leži budućnost”, ističe on.

FK Krupa jedini u RS ima teren sa vještačkom travom. Ipak, nedavne poplave su napravile velike štetu na ovom objektu, pa je Krupa domaće mečeve igrala na Gradskom stadionu u Banjaluci.

“Sanacija travnjaka i stadiona je u toku i sve bi trebalo da bude gotovo za dvadesetak dana. Treba nam oko 200.000 KM da saniramo štetu”, kaže Ilić.