Sloboda u pogonu, Haslbenku ni traga

[dropcap]TUZLA[/dropcap] Treneri fudbalera tuzlanske Slobode, Denis Karić i Mirsad Dedić, obavili su u petak prozivku, čime su počele pripreme za povratničku sezonu u Premijer ligi BiH.

“Obavio sam prozivku, ali nisam učestvovao u prozivci igrača!? Međutim, znam kakav je plan priprema. Poslije vježbanja na ‘Tušnju’ idemo na turnir u Slavonski Brod, potom dvije sedmice u Mursku Sobotu, a po povratku nas očekuje turnir u Doboj Istoku i kontrolna utakmica sa Slogom iz Simin Hana”, kaže Karić za Nezavisne novine.

Od prvotimaca koji su iznijeli teret proljetnog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH na prozivci nisu bili Adnan Hadžić, Sulejman Krpić, Ermin Huseinbašić, Haris Redžepi, Adnan Jahić…

Prvom treningu prisustvovali su: Omić, Moranjkić, J. Mujkić, A. Mujkić, Pršeš, Halilović, Salamović, Alihodžić, Mujić, Fazlić, Todorović, Stjepanović, Mehanović, Kuduzović, Musić i Efendić.

Prvo okupljanje proteklo je bez nekadašnjeg holandskog fudbalera, a sada trenera Džimija Flojda Haslbenka, koji je pominjan kao mogući nasljednik Miroslava – Ćire Blaževića. Nije poznato da li je Haslbenk prihvatio ponudu Tuzlaka.

“Ako se dogovore, trebalo bi da dođe u nedjelju”, kazao je Ekrem Ibrić, sekretar Slobode.