Favr: Igramo protiv ekipe koja je tehnički dobra

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Igramo protiv jedne ekipe koja je tehnički dobra, izjavio je trener Borusije iz Menhengladbaha Lusijen Favr, na konferenciji za novinare pred sutrašnji susret sa Sarajevom u okviru play-offa Lige Evrope, javlja Anadolu Agency (AA).

“Igramo protiv ekipe koja je tehnički dobra. Gledao sam četiri utakmice Sarajeva, igraju brzo. Jednostavno rečeno, Majnc je ispao od ekipe koja je šestoplasirana u grčkom prvenstvu, a Sarajevo je izbacilo ekipu koja je bila na četvrtom mjestu u prvenstvu te iste države”, kazao je Favr na konferenciji održanoj u prostorijama stadiona “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu.

Na pitanje da li će mijenjati sastav ekipe u odnosu na predhodnu utakmicu u njemačkom prvenstvu protiv Hamburga, on je odgovorio da ne zna te da će odluku vezano za promjene u sastavu donijeti sutra.

Dodaje da njegova ekipa na sutrašnjoj utakmici mora dobro igrati presing, kao i da mora dobro odgovoriti na presing Sarajeva.

“Gledao sam utakmicu protiv Veleža. Iako su gubili 1:0 na poluvremenu, igrali su visok presing. Stoga moramo biti spremni na četiri-pet različitih situacija koje mogu da nas dočekaju”, rekao je trener njemačkog tima.

Igrač Borusije Branimir Hrogat, vezano za pisanje medija za njegov angažman u hrvatskoj reprezentaciji, kazao je da o tome nije ništa čitao niti razmišljao.

“Jedino na što sam trenutno koncentrisan jeste sutrašnja utakmica, a o svemu ostalom ćemo poslije”, rekao je Hrgota dodavši da sa njim “niko ništa nije pričao” u vezi njegovog nastupa za “vatrene”.

Nakon pres konferencije igrači Borusije Menhengladbah su održali trening na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, na kojem će sutra od 20:45 igrati protiv Sarajeva.