Osnovano udruženje ženskih fudbalskih klubova Premijer lige BiH

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Udruženje ženskih fudbalskih klubova Premijer lige BiH osnovano je s ciljem da poboljša funkcionisanje lige, kao i da pomogne razvijanju ženskog fudbala u BiH.

Članovi ovog udruženja su svi klubovi koji se takmiče u Premijer ligi BiH za žene.

Za predsjednika je izabran prvi čovjek Banjaluke Zoran Aleksić, dok su dva potpredsjednika Dragan Suban (Mladost Nević Polje) i Vahida Mujčinović (Zenica).

Generalni sekretar je Nikola Vujić iz Banjaluke.

“Na osnivačkoj skupštini izabran je Upravni odbor kojeg čine predsjednici svih osam premijerligaša. UEFA preporučuje da se osnivaju ovakva udruženja i sada ćemo imati bolji odnos sa njima, jer se nije moglo pojedinačno sarađivati. Ženski klubovi su to uradili, ali muški nisu uspjeli da se dogovore”, kazao je Aleksić.

On se nada da će udruženje uticati da regularnost takmičenja, bolje funkcionisanje lige, kao i veći razvoj ženskog fudbala.

“Glavni zadatak je da se ženski fudbal odvoji od omladinskog i malog fudbala. Do sada se to zajedno finansiralo, pa nije dovoljno sredstava išlo u ženski fudbal. Udruženja treba da da sugestije i prijedloge kako treba da funkcioniše Premijer liga. Udruženje treba da predlaže način finansiranja klubova i funkcionisanja lige. U nekim zemljama ovakva udruženja vode kompletna takmičenja”, dodao je Aleksić i istakao da je ostalo da se još samo registruju u sudu.