Erera: Meksiko ide na pobjedu

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Selektor Meksika Migel Erera izjavio je da njegov tim neće razmišljati o remiju, već želi da pobijedi Hrvatsku.

Dvije selekcije će u ponedeljak uveče voditi direktnu bitku za plasman u osminu finala, a Meksinakcima je dovoljan remi jer imaju bod više, piše B92.

“Ako u meč uđeš razmišljajući o remiju, izgubićeš. Rješenje je misliti na pobjedu. Hrvatska mora da pobijedi, to će otvoriti prostor za nas. Moraju da napadaju, to moramo da iskoristimo”, rekao je Erera.

Meksiko je uz Nigeriju jedini tim koji nije primio gol u prva dva kola Mundijala, ali je dobio samo sedam od prethodnih 30 duela sa evropskim ekipama na svjetskim prvenstvima.

“Najvažnije je ne primiti gol. Ako to možeš da uradiš, onda možeš da pobijediš i samo jednim golom. U tome nema ništa loše. Španija je tako postala šampiona”, zaključio je Erera.

On je potvrdio da će početi sa istih 11 koje je izveo na prethodna dva meča (formacija 3-5-2): Očoa – Rodriges, Moreno, Markes – Agilar, Vaskes, Gvardado, Lajun – Dos Santos, Peralta.