Ekipa U23 bolja od mlađih kolega

[dropcap]BROD[/dropcap] Fudbalska selekcija Republike Srpske uzrasta do 23 godine bila je bolja od U21 ekipe i slavila rezultatom 2:0.

U okviru manifestacije Dani fudbala Republike Srpske, kojom je obilježen rođendan Fudbalskog saveza Republike Srpske, Brod i mjesni drugoligaš Liješće bili su uspješni organizatori utakmice dvije mlade selekcije Republike Srpske, piše Glas Srpske.

Majstorijom Marinka Rastoke u 27. minutu ekipa U23 stekla je vođstvo, da bi u finišu prvog poluvremena, poslije prekršaja nad Srboljubom Jandrićem u kaznenom prostoru, sudija pokazao na bijelu tačku, sa koje je precizan bio Davor Arnautović.

U nastavku meča tempo igre je popustio, ali su učesnici ovog sportskog praznika na kraju ipak bili zadovoljni prikazanim.

Susret su pratili i brojni fudbalski stručnjaci Srpske, kao i članovi rukovodstva FSRS. Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević prije početka utakmice obišao je stadion FK Borac u Šamcu, koji je uništen u majskim poplavama i obećao pomoć u saniranju štete.

Predsjednik Borca Nenad Lukić rekao je da su svi aktivno uključeni u pronalaženje donatora za obnovu stadiona.

Statistika

Republika Srpska U23 – Republika Srpska U21 2:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Rastoka u 27, 2:0 Arnautović iz penala u 43. minutu.

Stadion: Gradski u Brodu.

Gledalaca: 300.

Sudija: Ognjen Valjić (Banjaluka).

Republika Srpska U23: Marković, Pljevaljčić, Rastoka, Pekija, Petrović, Arnautović, Jandrić, Susaković, Glišić, Jevtić, Zekić. (Još su igrali: Đurić, Gavrić, Kovačević, Paštar, Jeftenić, Trujić.)

Selektor: Igor Janković.

Republika Srpska U21: Trkulja, Kondić, Saničanin, Mrgud, Popović, Škorić, Kikić, Maksimović, Aćimović, Gavrić, Milaković. (Još su igrali: Popadić, Mikić, Sekulić, Lj. Sarkić, S. Sarkić, Petković.)

Selektor: Marko Vidaković.