Kakav je to ugovor: Dragović potpisao na mjesec dana za Igokeu

[dropcap]ALEKSANDROVAC[/dropcap] Igokea je danas i zvanično dobila dva nova pojačanja – krilnog centra Marka Šćekića i krilo Nikolu Dragovića.

Šćekić je potpisao ugovor na godinu dana, dok je Dragović stavio paraf na jedan mjesec, uz mogućnost produženja saradnje.

Dragović, koji igra na poziciji krila, rođen je u Podgorici 20. decembra 1987, a seniorsku karijeru je započeo u beogradskoj Avala Adi (sadašnja Mega Vizura) gdje je proveo jednu sezonu (2005/06). Zatim je u naredne četiri godine igrao na kalifornijskom univerzitetu za koledž tim UCLA Bruins. U Evropu se vratio 2010. i postao član Spartaka iz Sankt Peterburga. Tu je ostao dvije sezone, s tim što u drugoj nije mnogo igrao zbog povrede pa je uslijedio prelazak u italijanski Avelino gdje je bio do prošlog ljeta od kada je bez kluba. Spominjao se kao pojačanje Crvene zvezde, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Sa kadetskom reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio je zlato na Evropskom prvenstvu 2003. godine u Španiji, a sa U18 timom bio je najbolji na EP 2005. Sa U20 reprezentacijom Srbije osvojio je zlata na EP 2006. i 2007. godine dok je na Univerzitetskim igrama 2011. godine u Šenženu kao kapiten predvodio ekipu koja je odbranila zlato osvojeno u Beogradu dvije godine ranije.

Aleksandrovčani su u srijedu odigrali novu kontrolnu utakmicu u kojoj se poraženi u Ljubljani od Olimpije rezultatom 79:85.

Novu provjeru “Igosi” imaju za vikend u Mrkonjić Gradu.