Tri zlata za Slaviju u Puli

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Bokseri Slavije osvojili su tri zlatne medalje na Međunarodnom bokserskom turniru “Velikani pulskog ringa”, koji je održan u Puli.

“U Pulu smo na ovu jednodnevnu smotru otputovali sa tri boksera i sva trojica su se okitila zlatnim odličjem, a uz to je Slobodan Jekić proglašen za najboljeg stranog boksera. On je u kategoriji do 56 kilograma pobijedio hrvatskog reprezentativca Mirsada Ahmetija na poene. Tokom čitavog meča je bio bolji od rivala koji iza sebe ima sjajnu karijeru i osvojene mnogobrojne medalje, među kojima je i bronza sa Evropskog prvenstva 2006. u bugarskom Plovdivu”, naglasio je Mirko Jokić, šef stručnog štaba banjalučkog kluba, za Glas Srpske.

Zlatom su se okitili i Mario Aleksić (do 60 kg) i Jovan Stjepanović (do 69 kg).

“Aleksić je tehničkim nokautom u drugoj rundi savladao još jednog Hrvata, Damjana Herljevića. Bio je dominantan od samog početka i sredinom druge runde sudije su odlučile da prekinu borbu. Stjepanović je snage odmjerio sa slovenačkim reprezentativcem Edinom Sejdinovićem i poslije sjajnog izdanja zasluženo se okitio zlatom”, rekao je Jokić i dodao da su na ovoj smotri nastupili borci iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH.

Ovo je bila dobra uvertira boksera Slavije pred revanš meč finala Kupa Republike Srpske, u kome će na svom ringu pokušati da nadoknade poraz od Radnika iz prvog meča od 5:11.

“Ovaj meč trebalo je da bude održan sljedećeg vikenda, ali je prolongiran, jer su sve dvorane u Banjaluci zauzete predizbornim mitinzima. Još nismo precizirali novi termin, ali to će biti najvjerovatnije početkom novembra. Vjerujem da ćemo do tada uspjeti da još više popravimo formu i Bijeljincima uzvratimo punom mjerom”, istakao je Jokić.