Djed najveći kritičar Lionela Mesija

[dropcap]ROZARIO[/dropcap] Iako sa Nejmarom dijeli prvo mjesto na listi strijelaca na SP i za sada je odveo Argentinu u osminu finala šampiona svijeta, Lionel Mesi nije zadovoljio ukuse svih ljubitelja fudbala, a jedan od njegovih najvećih kritičara je njegov djed.

Do sada je Argentinac često bio na udaru raznoraznih analitičara, koji su govorili da je on jedan igrač u klubu, a drugi u reprezentaciji, ali sigurno nije očekivao da će glas protiv njega uputiti i rođeni djed. Naime, otac njegove majke Antonio Kućitini imao je svašta da prigovori unuku, za koga ističe da igra ispod svog prosjeka.

“U ovom trenutku Leo ne trči dovoljno, nije me uopšte ubijedio. Iskren sam i nemam vremena za zamlaćivanje. Mislim da je bio jako loš do sada. U Španiji se lakše kreće, prolazi kroz 22 igrača. Mora što prije vratiti onu prepoznatljivu iskru”, rekao je Mesijev djed u izjavi za argentinske medije.

Ipak, djed je istakao da je ponosan na svog unuka i da ga voli najviše na svijetu.

“Od njega se ne može zahtijevati sve. On nije Bog, nije svemoguć. Hvala nebesima pa je postigao gol protiv Irana i kvalifikovao nas u narednu rundu. Glavu gore, mali, biće to sjajno. Volim te, volim vas sve”, zaključio je Kućitini.

Mesi je ponovio podvig Dijega Maradone, koji je na Mundijalu 1986. postigao četiri uzastopna gola za svoju zemlju. Baš to je uspio napadač Barselone, golom protiv BiH, golom protiv Irana i sa dva u duelu protiv Nigerije.

“Mislim da nema ljepše stvari od titule prvaka svijeta. Želim da je osvojim sa svojom reprezentacijom i tako donesem radost svojoj zemlji. To bi bilo fantastično. Zadovoljan sam igrom, ali sada tek počinje ono pravo. Nemamo pravo na grešku. Želimo da nastavimo ovim putem i da istovremeno napredujemo u igri”, zaključio je Mesi.