Dejan Skočo sa 10 mjeseci rada četvrti na Balkanu

[dropcap]ZVORNIK[/dropcap] Mladi bacač kugle Dejan Skočo iz Zvornika tek je napunio 18 godina, a već je postigao zapažene rezultate.

Na nedavno održanom Balkanskom prvenstvu za juniore u grčkom gradu Serezu osvojio je četvrto mjesto.

Ovaj kolos među bacačima, sa visinom od 192 centimetra i težinom od 130 kilograma, najavljuje velike mogućnosti, piše Glas Srpske.

Skočin rezultat je tim veći jer se bacanjem kugle bavi svega 10 mjeseci. Član je Atletskog kluba Glasinac iz Sokoca, a trenira i u Tuzli kod Zlatana Saračevića, nekada rekordera i prvaka Jugoslavije.

“Pošto u Zvorniku nemam adekvatne uslove za trening, odlučio sam se za Atletski klub Glasinac, koji je jedan od najuspješnijih klubova u Republici Srpskoj i BiH. Prvo veliko takmičenje bilo mi je juniorsko prvenstvo BiH u Sarajevu, gdje sam bacio 12,59 metara, samo poslije nekoliko treninga, što je bilo zadovoljavajuće. Dobio sam motiv da više treniram i već na prvenstvu za starije juniore sam osvojio drugo mjesto, iza člana Borca iz Banjaluke Aleksandra Novakovića”, prisjetio se početaka Skočo.

Taj plasman mu je omogućio nastup na prvenstvu Balkana za starije juniore u Grčkoj.

“U Grčkoj sam bacio 15,98 metara, što mi je lični rekord. Zadovoljan sam plasmanom, s obzirom na to da treniram tek deset mjeseci. Na ovom prvenstvu sam pobijedio Novakovića, a nedostajala su mi je 22 centimetra za osvajanje trećeg mjesta. Imao sam hitac za medalju, ali sam u jednom pokušaju napravio tehničku grešku. Ovim plasmanom sam zadovoljan, kao i ljudi iz reprezentacije”, dodao je Skočo.

Ima porodične gene za atletičara jer mu je otac Slavko svojevremeno trčao srednje pruge.

Cilj ovog mladića je da ove godine baci 17 metara i da učestvuje na prvenstvu Evrope.