Meč Hrvatska – Kamerun namješten?!

[dropcap]RIO DE ŽENEIRO[/dropcap] FIFA je u četvrtak, na kraju prve faze Svjetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu, objavila da je meč Hrvatske i Kameruna (4:0) pod sumnjom da je namješten.

Jutarnji list prenosi da je meč u Manausu privukao veliku pažnju službe za bezbjednost takmičenja.

Ralf Mutščke, čelni čovjek za osiguranje FIFA, rekao je da službenici te organizacije pomno provjeravaju sve mečeve na šampionatu zbog zarada na kladionicama, ali da je duel Hrvata i Kamerunaca “pod posebnom lupom”.

“To mora da bude nekakva glasina, jer ja nikad nisam čuo nešto takvo. Ne čitam novine i iskreno vam kažem da mi je ta tema potpuno nepoznata. Poznajem svoj tim i nema govora da se radilo o ikakvom namještanju. Smatram potpuno nemogućim da bi moji igrači mogli da puste utakmicu. Ne brinite po tom pitanju, stvarno ne brinite “, kaže Volker Finke, selektor Kameruna.

Mutščke je bivši operativac Interpola i policijski službenik, koji je i prije početka SP naglasio da su neke grupe na turniru posebno ranjive što se namještanja rezultata tiče. Posebno je tada pričao o utakmicama posljednjeg kola i dvobojima u kojima učestvuju reprezentacije kojima bodovi više ne trebaju.

“Mislim da ove optužbe nemaju nikakve veze s fudbalskim terenom i ne želim više da pričam o tome. Moja je briga ono što se događa na terenu i to je sve što ću reći o toj temi”, dodao je Finke.

Jutarnjilist prenosi da su pod sumnjom Kamerunci.