Borčev ispit zrelosti

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Vjerujem u svoje igrače i uz navijače možemo do pozitivnog rezultata, rekao je Vinko Marinović, trener Borca, pred derbi meč 10. kola BH Telecom Premijer lige BiH u kojem dočekuju Željezničar (nedjelja, 17 časova).

Ovo će biti susret dvije ekipe koje se nalaze u sjajnoj formi. Banjalučani su vezali tri trijumfa, dok je “Željo” u seriji od pet pobjeda i za to vrijeme su postigli 14 pogodaka. Sa druge strane, “crveno-plavi” su posljednji pogodak primili prije više od mjesec dana, kada je na Gradskom stadionu gostovao Široki Brijeg (1:1), a od tada su zabilježili tri minimalne pobjede, podsjećaju Nezavisne novine.

“Željezničar je u prvenstvo ušao s podmlađenim sastavom, ali bez obzira na to ima veoma dobar tim. Očekuje nas veoma teška utakmica, ali moramo dati maksimum i disciplinovanom igrom možemo da dobrog rezultata”, izjavio je Marinović i nastavio: “Imaćemo veliku pomoć navijača koji su uz nas i kada nam ne ide. Idemo na pobjedu, ali smo svjesni da i minimalna greška može da odluči pobjednika u derbiju.”

Trener Borca je kazao da u ovom meču neće moći da računa jedino na Sinišu Dujakovića zbog tri žuta kartona.

“I mi smo u dobroj formi i želimo da na reprezentativnu pauzu odemo sa dobrom serijom u kojoj se trenutno nalazimo”, kazao je Marinović.

Bez “kartoniranih” Kerima Memije i Damira Sadikovića, ekipa Željezničara u Banjaluci želi popraviti utisak nakon poraza u Kupu od Širokog Brijega (0:2).

“Svaka utakmica ova dva kluba je derbi. Nema sumnje da će tako biti i sada. Očekujem lijepu i kvalitetnu fudbalsku predstavu. Znamo da će biti teško naći način da se ostvari dobar rezultat protiv Borca, koji je ušao u jednu lijepu rezultatsku seriju. Očekujem jakog, agresivnog i borbenog rivala, ali i mi sa druge strane ćemo nastojati pružiti istu igru. Dolazimo po bodove, a da li ćemo u tome uspjeti ostaje da se vidi. Poraz od Širokog Brijega u Kupu smo zaboravili, ostavili iza nas i neće se odraziti na našu igru u Banjaluci”, rekao je Admir Adžem, šef stručnog štaba Željezničara.

Na “Bilinom polju” u nedjelju Čelik i Olimpik imaju reprizu osmine finala Kupa BiH, koji je igran u srijedu na “Otoci”.

Zeničani se nadaju da u prvenstvenom meču mogu bolje od poraza 0:4, a u tome bi trebalo da im pomogne i novi šef stručnog štaba Milomir Odović, koji je funkciju preuzeo u petak poslijepodne.

“Mi igrači smo isključivi krivci. Doveli smo se u jako tešku situaciju koja ne dolikuje klubu renomea Čelika. Ne znam može li gore, ali moramo se izvući. Teško je bilo što obećati. Obećavali smo i prije, a evo gdje smo sada. Olimpik je ponajbolja ekipa u ligi i biće nam teško protiv njih”, rekao je Adi Adilović, kapiten Čelik.

Velež se od poraza u gradskom derbiju od Zrinjskog oporavio rutinskim trijumfom u srijedu u Kupu protiv Viteza. U istom ritmu “rođeni” žele nastaviti i u 10. kolu na “Vrapčićima” s Radnikom.

“Nakon derbija nije lako igrati, pogotovo kad izgubite, ali dobro nam je došla pobjeda nad Vitezom. Ulila nam je neophodno samopouzdanje pred susret s gostima iz Bijeljine”, kazao je Nedim Jusufbegović, trener Mostaraca.