Sušić ubijeđen u dobar rezulat u Velsu

[dropcap]ZENICA[/dropcap] Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su u Trening kampu Fudbalskog saveza BiH obavili posljednji trening pred odlazak u Kardif, gdje će u petak odigrati utakmicu kvalifikacija za EP sa selekcijom Velsa.

Selektor Safet Sušić je rekao da su igrači na pripremama u Zenici “dobro radili” te da je ubijeđen u dobar rezultat.

“Spahić je došao sa povredom leđa. On je i prije dolazio povrijeđen i igrao, ali ovaj put je izgleda ozbiljnije nego što smo mislili i sumnjam da će biti spreman za Vels. Vidjećemo još ko će ga mijenjati. Imamo četiri igrača koji mogu pokriti tu poziciju. Gledao sam i selekciju Velsa i jedina njihova prednost je domaći teren. Igraćemo napadački pa će Džeko i Ibišević od prve minute nastupiti u vrhu napada”, najavio je Sušić.

Kapiten ekipe Edin Džeko istakao je da ovo može da bude jedna od odlučujućih utakmica u kvalifikacijama, ali i ne mora, jer je, po njegovim mišljenju, još dosta bodova u igri.

“Mislim da smo bolja ekipa od Velsa. Nedostajaće nam povrijeđeni igrači i treba da damo svoj maksimum. I Velsu je ovo prilika da ode na veliko takmičenje i sigurno će uraditi sve da pobijede. Dosta igrača poznajem iz Premijer lige i znam koliko su spremni, ali ja u ime ekipe mogu da kažem da ćemo dati sve od sebe i da ćemo nastojati da pobijedimo”, kazao je Džeko.

Bh. tim putuje u Kardif u četvrtak u 10 sati sa Sarajevskog aerodroma, a susret s Velsom je na programu 10. oktobra u 20.45.