Boban Đerić: Zrinjski nije nepobjediv

[dropcap]ZVORNIK[/dropcap] Fudbalska groznica zahvatila je grad na Drini. Pred utakmicu drugog kola Premijer lige BiH protiv Zrinjskog, u Zvorniku se na svakom koraku priča o fudbalu i šansama Drine da se suprotstavi zvaničnom prvaku BiH.

Atmosferu podgrijava i dobra igra Zvorničana protiv Veleža, gdje se i pored minimalnog poraza nisu obrukali, jer su Mostarci najavljivali da će im napuniti mrežu do vrha.

“Hrabro smo ušli u utakmicu i odigrali zaista dobro. Domaćin nije bio nikako bolji rival, ni po igri ni po šansama. Možda su naše prilike bile izglednije. Ostaje nam da žalimo za promašajima naših fudbalera. Mislim da ova igra može da ohrabri pred utakmicu sa Zrinjskim. Hrabro ćemo ući u utakmicu bez namjere da se branimo, a ako tako odigramo, neće izostati povoljan rezultat”, smatra Boban Đerić, ljetošnje pojačanje iz Leotara, a u stvari povratnik u redove Drine poslije dvije sezone.

On vjeruje da Drina ima kvalitet da izbori opstanak u Premijer ligi, prenosi Glas Srpske.

“Nama i jeste osnovni cilj da i naredne godine budemo u eliti. Smatram da imamo dobar i ujednačen tim. Na svim linijama smo ‘pokriveni’ sa po dva kvalitetna igrača. Dobro smo radili u pripremnom periodu. Možda imamo i najmlađi tim u ligi, ali svi imamo dosta sezona u nogama u prvenstvima i jakim ligama”, dodao je Đerić.

Ovaj dvadesetogodišnji fudbaler je ponikao u redovima Drine. Prošao je sve selekcije da bi jednu sezonu igrao za omladince, a onda i za prvi tim Inđije. Otišao je potom u Leotar i uspješno igrao dvije sezone.

U početku karijere igrao je na mjestu napadača, ali ga je trener Dragan Mićić, prekomandovao na mjesto desnog veznog, što se ispostavilo kao pun pogodak.

Đerić je odigrao i nekoliko utakmica za reprezentaciju Republike Srpske uzrasta 17 i 19 godina.