Bez Ivanovića na Jermeniju?

[dropcap]JEREVAN[/dropcap] Igrali smo s Jermenijom kada je bila dosta slabija, ali nas je pošteno namučila. Sada očekujemo još težu utakmicu, rekao je Vladimir Stojković, golman reprezentacije Srbije.

“Orlove” u subotu očekuje prvi susret u Grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Jerevanu, a zadatak će biti otežan pošto Dik Advokat, selektor Srbije, neće moći da računa na kapitena Branislava Ivanovića. Fudbaler Čelsija je na okupljanje reprezentacije za duele sa Jermenijom i Albanijom stigao povrijeđen, s otokom na zglobu. Umjesto da splasne, otok je iz dana u dan bio sve veći, pa ljekarski tim koji je sa “orlovima” otputovao u Jerevan, čini sve kako bi kapitena Srbije osposobio za prvi meč u kvalifikacijama, ali, po svemu sudeći, naće uspjeti u tome.

Da stvar bude još gora, iskusni stručnjak neće moći da računa na sjajnog defanzivca niti u duelu s Albanijom naredne nedjelje.

“Svi smo i onda očekivali tri boda, jer smo ih pobedili u Beogradu 3:0. Teren je bio užasan, atomsfera slična. Stvorili su nam mnogo šansi i taj put u Jerevan nam nije ostao u lepom sećanju”, kazao je Stojković. “Očekujem sada još težu utakmicu, gde će domaća reprezentacija igrati na kontranapade, a tu su i najopasniji. Teško gostovanje, ali svi verujemo u tri boda i uspešan start. Sada sam siguran da će biti mnogo bolje.”

U četvrtak su odigrani i prvi mečevi 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se igra u Francuskoj 2016. Najveće iznenađenje priredila je Slovačka, koja je rezultatom 2:1 savladala Španiju. Ponovo su mediji za tragičara meča označili Ikera Kasiljasa, iskusnog golamana “crvene furije”, koji je sve više na meti kritika.

Odigrana su još dva duela u Grupi C, a do vrijednih pobjeda došla je Ukrajina kod Bjelorusije (2:0) i Makedonija, koja je, teže od očekivanog, savladala Luksemburg rezultatom 3:2.

Neočekivan kiks imala je i selekcija Crne Gore, koja i pored velikog broja prilika nije uspjela da zatrese mrežu Lihtenštajn (0:0). “Sokolovi” tako nakon dva kola imaju četiri boda na kontu i dijele prvo mjesto sa Rusijom i Austrijom.

Rezultati

Grupa C

  • Bjelorusija – Ukrajina 0:2
  • Makedonija – Luksemburg 3:2
  • Slovačka – Španija 2:1

Grupa E

Engleska – San Marino 5:0

Litvanija – Estonija 1:0

Slovenija – Švajcarska 1:0

Grupa G

  • Lihtenštajn – Crna Gora 0:0
  • Moldavija – Austrija 1:2
  • Švedska – Rusija 1:1