Zvezda obasjala Banjaluku, navijačima smeta predizborni termin

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Fudbalska Banjaluka i Republika Srpska podigle su se na noge dolaskom Crvene zvezde, koju je danas aplauzom dočekalo oko 6.000 gledalaca na Gradskom stadionu.

Čak osam godina čekalo se na gostovanje “crveno-bijelih” u gradu na Vrbasu, i na radost armije navijača, koju aktuelni prvak Srbije ima u RS, odigrana je utakmica između dva prijateljska kluba. Iako je rezultat bio u u drugom planu vrijedi istaći da je Zvezda slavila rezultatom 2:1.

Strijelci su bili Ristić u 12. i Despotović u 38. za Crvenu zvezdu, a Kostić u 45. minutu za Borac.

“Presrećan sam što je Zvezda došla u Banjaluku. Ova prijateljska utakmica planirana je posle majskih poplava, ali nije nađen termin da se ranije realizuje. Drago mi je što sam u Republici Srpskoj, gde se oseća velika prisnost sa Zvezdom. Veliki broj navijača iz Banjaluke i Republike Srpske dolazi u Beograd i ovo je naša zahvala njima. Jedino mi je žao što nismo mogli da dođemo u kompletnom sastavu”, kazao je Zvezdan Terzić, generalni sekretar Zvezde, za Nezavisne novine.

Beograđani su doputovali u četvrtak, što je izazvalo veliku pažnju Banjalučana, koji su bez prestanka opsjedali bazu “crveno-bijelih”, hotel “Bosna”. Fudbaleri Zvezde rado su se družili s navijačima, a posebno sa djecom, koja su došla da uživo vide svoje ljubimce. Klub navijača prvaka Srbije sa sjedištem u Banjaluci organizovao je druženje fudbalera i navijača. Pozivu se odazvala armija navijača, koja je okupirala hotel, obučena u crveno-bijele dresove i majice sa šalovima oko vrata.

“Prija nam što je došao veliki broj navijača i osećam se lepo. Ja sam počeo u Zvezdi, a evo i ova deca su na pravom putu. Srećan sam što ih vidim ovde”, rekao je Miloš Bosančić, vezista Zvezde, koji je dio karijere proveo u Partizanu.

Predstavnici Kluba navijača Zvezde uručili su treneru Beograđana Nenadu Lalatoviću majicu sa logom beogradskog kluba i natpisom “Banjaluka”.

“Čast nam je što smo u Banjaluci. Znali smo da Zvezda ima veliki broj navijača koji dugo čekaju da ponovo uživo vide tim koji vole”, zaključio je Lalatović.

Uoči početka meča na Gradski stadion skočila su četiri člana PK Banjaluka, koji su nosili zastave Republike Srpske, grada Banjaluka, Borca i Zvezde.

Najvatreniji navijači Borca, kao što su i najavili, bojkotovali su utakmicu.

Oni su ranije poručili da je utakmica sa Crvenom zvezdom organizovana kao predizborna pošto su u nedjelju izbori u Bosni i Hercegovini.

Oproštaj Žarića

Duel Borca i Crvene zvezde bio je oproštajni za Draška Žarića, dugogodišnjeg kapitena “crveno-plavih”, koji odlazi u zasluženu penziju, a od dijeljenja pravde na fudbalskim terenima danas su se oprostile i sudije Dejan Radiša, Goran Ćejić i Aleksandar Gojić.

“Svjetlice”

Ovaj susret iskorišten je i u svrhu uključivanja u akciju podizanja svijesti o osobama sa Daunovim sindromom i to na način što su članovi Edukativnog centra “Svjetlice” bili dio spektakla koji je održan na Gradskom stadionu u Banjaluci.