Španović: Trijumf u Cirihu san svakog atletičara

[dropcap]CIRIH[/dropcap] Srpska rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović rekla je poslije sjajnog nastupa na mitingu Dijamantske lige u Cirihu da je trijumf u tom gradu san svakog atletičara.

Španovićeva je večeras na stadionu Lecigrund slavila skokom od 6,80 metara, dvije nedjelje nakon što je na prvenstvu Evrope u istom gradu osvojila srebrnu medalju (6,81).

“Trijumfovati na mitingu u Cirihu predstavlja san svakog atletičara. Zaista sad presrećna zbog pobede, iako mi je nedostajala pobeda više u odnosu na Bartoletu da bih se kući vratila sa dijamantom. Premda imamo isti broj bodova, dijamant je pripao njoj”, izjavila je Španovićeva, a prenosi pres služba srpske atletičarke.

“Međutim, kada saberem sve utiske, možda bi mi dva dijamatna ove godine bili previše, tako da ovaj izazov ostavljamo za narednu godinu”, dodala je u šali Španovićeva, aludirajući na dijamantski prsten koji je dobila od vjerenika.

Njena večerašnja pobjeda u Cirihu predstavlja jedan od najvećih uspjeha srpske atletike.

Španovićeva je na kraju osvojila 16 poena, koliko i Tijana Bartoleta, ali je Amerikanki pripalo prvo mjesto u ukupnom plasmanu zbog većeg broja pobjeda tokom cijele serije mitinga.