Alegri kritikovao Pjacu: Da se ugleda na Mandžukića da ne završi kao Savičević

Fudbaleri juventusa bez većih problema prošli su u četvrtfinale Lige šampiona. Nakon 2:0 u gostima slavili su minimalnim rezultatom kod kuće i tako izbacili Porto.

Ipak, i pored plasmana u narednu rundu elitnog takmičenja trener “Stare dame” Masimilijano Alegri nije bio zadovoljan prikazanom igrom.

“Cilj nam je bio da se plasiramo među osam najboljih ekipa, a sada ćemo vidjeti protiv koga ćemo igrati. Ipak, moramo se popraviti, moramo popraviti kvalitet naše igre jer rezultat nije sve. Momci su inteligentno odigrali prvo poluvrijeme, ali u drugom dijelu i sa igračem više loše smo se kretali, nismo otvarali prostor i diktirali ritam i loše smo se branili, pa smo rizikovali i da primimo gol nekoliko puta”, rekao je Alegri.

On nije bio zadovoljan ni Hrvatom Markom Pjacom, koji je zamijenio Kvadrada na poluvremenu.

“Kvadrado je imao žuti karton, vodili smo, pa sam mislio da je bolje da ne rizikujemo. Pjaca je mlad igrač koji mora da shvati da je napad jako bitan, ali da su odbrana i timski rad jednako važni. Kvadrado ima iste probleme. Pjaca mora da se ugleda na Mandžukića, da ne bi krenuo istim putem kao Savičević”, rekao je Alegri.