Đoković ostao bez krune, ponovo ga izbacio Kirjos

Novak Đoković nije uspio da odbrani titulu na prvom Mastersu sezone u Indijan Velsu pošto je eliminisan u osmini finala od Nika Kirjosa – 6:4, 7:6(3). Đoković je izgubio u pustinji Kalifornije nakon gotovo četiri godine i tri uzastopne titule, odnosno 19 uzastopnih trijumfa, a zbog poraza od Australijanca izgubiće i 910 bodova.

Problematični, ali supertalentovani Nik zabilježio je i drugi uzastopni trijumf protiv Novaka, u isto toliko međusobnih okršaja jer ga je i prošle nedjelje izbacio sa turnira u Akapulku. Kao i u Meksiku, Kirjos je servirao gotovo nadrealno – izgubio je samo šest poena prilikom prvog i 13 prilikom drugog servisa.

Uprkos tome, poražavajuće djeluje podatak da jedan od najboljih riternera u istoriji ‘bijelog’ sporta nije imao niti jednu brejk priliku. Šta više, Đoković je tek u finišu drugog seta, pri rezultatu 4:4, uspio da izbori đus pri servisu protivnika.

S druge strane, Australijanac je već na otvaranju duela uspio da napravi brejk koji je uspješno sačuvao za vođstvo u setovima, da bi tek u drugom periodu igre Srbin podigao nivo agresivnosti u pristupu.

Ipak, to nije bilo dovoljno ni za početak preokreta, već samo za taj-brejk – gde je Kirjos bez većih problema osvajao svoje poene, tjeravši Đokovića da loptice šalje u aut.

Rival Kirjosu u narednoj rundi biće bolji iz jednog od klasika ‘bijelog sporta’ između Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Đokovića od 03.30 očekuje i meč u dubl konkurenciji sa Viktorom Troickim, kada će se boriti sa Radživom Ramom i Rajvenom Klasenom za plasman u polufinale.

(B92)