Ratković slaže kockice

[dropcap]TREBINJE[/dropcap] Fudbaleri Leotara vrijedno treniraju, a stručni štab nastoji da kroz utakmice složi mozaik prvog tima i uigra ga.

Tako su Trebinjci danas imali i treću provjeru u sklopu priprema za start fudbalskog šampionata Republike Srpske i to protiv Mladosti iz Gacka.

Na prethodnim test utakmicama protiv Igala i upravo Mladosti na površinu su isplivali nedostaci, ali i dobre strane u igri ekipe koju vodi Damjan Ratković, piše Glas Srpske.

“Prije starta šampionata imaćemo još jednu provjeru, sedam dana pred početak prvenstva, protiv Sloge iz Ljubuškog. Polako se uigravamo. Svakog dana to izgleda bolje, ali je još mnogo mjesta za napredak. Malo smo u problemu sa pojačanjima, tražimo još jednog štopera i centralnog veznog igrača i bilo bi poželjno da ih što prije dovedemo kako bi imali vremena da se uigraju sa ostatkom ekipe”, rekao je Ratković.

Potraga za štoperom je intenzivirana kada je odlučeno da se sa Zdravkom Šarabom ne nastavi saradnja.

“Do sada smo uigravali Dejana Popovića i Vladimira Todorovića kao štoperski par, ali s obzirom na to da su nam i bočni igrači mladi, tražimo nekog iskusnog da bude vođa zadnje linije. Šaraba nije mogao da postigne dogovor sa rukovodstvom i dalje ćemo morati bez njega”, dodao je Ratković.

Tim Leotara se ne može zamisliti bez defanzivnog veziste Srđana Andrića.

“Pripreme do sada protiču dobro i atmosfera u ekipi je odlična. Vidljiva je jedna nova energija koju su novi ljudi u rukovodstvu donijeli sa sobom. Ovo je praktično novi klub na svim nivoima, ali moramo da sačuvamo staro ime i ugled Leotara”, istakao je Andrić.

Koncert

Dan poslije utakmice protiv Drine HE na stadionu “Police” biće organizovan koncert “Crvene jabuke”.

Organizator je upravo Fudbalski klub Leotar, koji na taj način želi da prikupi dodatna sredstva za klub. Organizacija ovog koncerta spada među aktivnosti po kojima će klub iz Dučićevog grada nastojati da bude prepoznatljiv.

“Moraćemo mnogo da poradimo na marketingu kluba, koji je do sada, blago rečeno, bio katastrofalan. Nismo veliki klub da bismo prodajom igrača mogli da obezbijedimo sredstva, zato moramo sa svih strana da privlačimo novac”, naglasio je Milan Tomanović, potpredsjednik Leotara.