Opomena u pravi čas

[dropcap]TREBINJE[/dropcap] Prvi poraz Leotara ove sezone na svom terenu, u derbiju 10. kola Prve lige Republike Srpske od Rudar Prijedora (0:1), nije uticao na plasman tima sa “Polica”, koji je i dalje na liderskoj poziciji.

Međutim, bitno je uticao na raspoloženje u ekipi, jer su igrači svjesni da su propustili veliku priliku da naprave možda i presudni korak ka povratku u Premijer ligu. Ipak, ambicije se nisu promijenile, a stručni štab će do sljedećeg kola za vikend pokušati da “podigne” ekipu i u Krupi na Vrbasu protiv debitanta Krupe igra na tri boda.

“Ovaj poraz stigao je u pravi čas, jer ne smijemo da se uspavamo. Ima još 16 kola, sve je otvoreno. Biće mnogo iznenađenja, a za vrh će konkurisati četiri-pet ekipa”, naglasio je Damjan Ratković, šef stručnog štaba Leotara.

Do kraja prvog dijela sezone ostala su još tri kola. Leotar ima dva gostovanja – u Krupi na Vrbasu i Janji, te oproštaj od domaće publike protiv Tekstilca.

“Ambicije su, kao i do sada, uvijek najviše. Idemo na pobjedu u sve tri utakmice. Poraz nas jeste poljuljao, ali moramo se što prije izdići iz ove situacije. Imamo dovoljno starijih igrača koji savjetima mogu uticati na mlađe da što prije ovo zaboravimo i već od sljedeće utakmice nastavimo po starom”, najavio je Ratković.

Leotar u posljednje vrijeme igra lošije nego na početku sezone, piše Glas Srpske.

“U posljednjih mjesec dana imali smo veoma teške utakmice. Na gostovanjima u Gradišci i Gacku ne možete očekivati da igrate lepršavo. Igrali smo na rezultat i ostvarili dobre rezultate osvojivši bodove. Ni Rudar Prijedor nije ekipa protiv koje možete dominirati. Vjerujem da će u preostala tri susreta biti sve u najboljem redu i da ćemo sa devet novih bodova na prvom mjestu dočekati odlazak na zimsku pauzu”, zaključio je Ratković.